Roger Grubben: - Jeg blir nødt til å vrake en medaljekandidat

Skiskytternes landslagstrener Roger Grubben har fått luksusproblemet selv han er overrasket over: Han må vrake en medaljekandidat i VM.

RUHPOLDING (Dagbladet): For med seks nordmenn blant de åtte beste i Ruhpolding i går - og alle inne blant de 11 beste i verdenscupen ser Grubben nå på alle seks som medaljekandidater på samtlige øvelser i VM.

Problemet er at Norge bare kan stille med fem løpere på sprinten, jaktstarten og 20 kilometeren i VM.

Nasjonskvota er på fire utøvere. I tillegg får den regjerende verdensmesteren på hver enkelt distanse stille utenfor nasjonskvota.

Gårsdagens vinner - Ole Einar Bjørndalen - er regjerende mester på sprint, mens Halvard Hanevold vant VM-gullet på 20 kilometeren i Khanty-Mansiysk i fjor.

På VM-fellesstarten styrer verdenscuplista hvem som får gå. Om alle seks er inne blant de 15 beste i verdenscupen foran det løpet, vil Norge i så fall ha seks medaljekandidater i en og samme øvelse!

Gruer seg

Grubben gruer seg nå til å måtte velge bort én på flere VM-distanser.

- Å være nødt til å vrake noen er en av ulempene med å være landslagstrener. Jeg liker det ikke, men det må gjøres. Det er det jeg er ansatt for, sier Roger Grubben til Dagbladet. Bjørndalen, Lars Berger og Halvard Hanevold okkuperte seierspallen. I tillegg kom Egil Gjelland på femte, Stian Eckhoff på sjuende og Frode Andresen på åttende. Det fikk Grubben til å uttale tørt:

- Jeg regner med at konkurrentene er litt småskremt nå...

Halvard Hanevold sier det slik:

- Det blir ikke lett å matche dette i VM. Men det er jo veldig gøy når det bare er nordmenn som gjør opp om seieren, da.

- Fantastisk lag

Ole Einar Bjørndalen vant sin 43. verdenscupseier - og er nå bare tre seirer bak Bjørn Dæhlies 46 triumfer i verdenscupen. I går slo han nærmeste utlending (tyske Ricco Gross på fjerdeplass) med hele 52 sekunder.

- Om én ikke har dagen, så er det en annen som kan vinne. Med tanke på VM ser det veldig lyst ut. Nå er vi så mange som kan vinne at minst én av oss må treffe med toppformen, sier Bjørndalen.