Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roger har aldri vært bedre

HAMAR (Dagbladet): Roger Strøm (31) brukte 36,78 sekunder på å legge lista for årets sesong. Teknikken sitter som ei kule, og går vinterutviklinga normalt, kan det ende hvor som helst.


STYGGRASK: Får Roger Strøm teknikken til å sitte som i vikingskipet, blir han livsfarlig på 500-meter denne sesongen.

- Gull er målet både i sprint-VM og på 500-meter enkeltdistanser. Jeg har lov til å håpe og tro, sier gårsdagens blideste i Vikingskipet, Roger Strøm, til Dagbladet.
- Roger har kanskje aldri gått bedre på skøyter. Nå er han i tillegg frisk og smertefri i ryggen. Jeg var trygg på at han kom til å vise seg fram fra første skøyteskjær, sier landslagstrener Frode Rønning.
Larvik-gutten slo ikke bare sprint-konkurrenten Grunde Njøs med 51 hundredeler. Han presterte så det holder på glatt, men ikke perfekt is.
- Hvor bra dette var, får jeg vite når jeg møter internasjonal konkurranse. To tredjedeler av løpet var skikkelig bra. Men startlangsida og siste halvdel av vekslingsida må jeg gjøre noe med.
- 10,14 på de første hundre meterne er iallfall tre tiendedeler for dårlig. Til unnskyldning må jeg nevne lårstrekken som hemmer når jeg skal aksellerere. 36,5 hadde sett mye penere ut enn 36,78, sier Roger.
I fjor sleit Roger Strøm med alt. Ryggen var vond og klappskøytene fungerte ikke.
- Jeg brukte mer tid på å «mekke» skøyter enn trening. Nå stemmer alt, og da er det bare opp til meg sjøl hvor bra denne sesongen blir, sier Roger Strøm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media