Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roger Ruud: - Jeg kom til verden naken og tannløs. Føler meg like naken nå

Skriver på Facebook om den fortvilte situasjonen.

GJEST:  Roger Ruud er til stede under Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Her på sletta i Garmisch-Partenkirchen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
GJEST: Roger Ruud er til stede under Hoppuka i Tyskland og Østerrike. Her på sletta i Garmisch-Partenkirchen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Den tidligere storhopperen Roger Ruud (57) opplevde marerittet da huset hans brant ned til grunnen lille julaften. Det eneste han har igjen er klærne han går og står i.

Nyttårsaften snakket Ruud om marerittet til Dagbladet. Han er invitert som gjest i Garmisch-Partenkirchen av arrangøren i forbindelse med Nyttårhopprennet i dag.

Etter intervjuet med Dagbladet skrev Ruud en lang melding til sine venner på Facebook.

- Naken, tannløs og med lite hår kom jeg til verden. Føler meg like naken nå, sier Ruud, som herjet i hoppbakkene på 80-tallet. De siste åra er han kjent fra blant annet «Mesternes mester» på NRK.

Duppet av Ruud hadde bodd i huset på Skreia sør for Gjøvik siden 80-tallet. Det var da han duppet av i 16.30-tida lille julaften at helvetet brøt løs. Et rolig ettermiddagsstund ble forvandlet til et inferno.

- Jeg følte meg helt maktesløs under brannen. Jeg prøvde å tenke på hva jeg kunne gjøre for å redde ting. Men jeg klarte ikke å redde noe som helst, sier Ruud til Dagbladet. Han vet ikke hva som startet den eksplosive brannen.

Ruud har nå bare en mobil med kontantkort. Han er derfor ikke den letteste å få kontakt med i Tyskland. Meldingen hans på Facebook nyttårskvelden har i skrivende stund fått rundt 1000 «likes».

Takker Romøren På Toten-dialekt skriver han:

«Møtte Bjørn Einar Romøren (hoppernes markedssjef, journ. anm.) på Reinsvoll kveld før avreise med Tone Lorentzen. Han kledde meg opp så je skulle være representabel nedi der. Fikk godkjent ta sjefen sjøl Clas Brede Bråthen under kvaliken i dag, så takker så mye.»

Overfor Dagbladet slår Ruud fast at han måtte feire nyttårsaften i hopplandslagets klær. Han skal være i Hoppuka fram til etter kvalifiseringen i det siste rennet i Bischofshofen i Østerrike.

I intervjuet med Dagbladet nyttårsaften sa Ruud at brannalarmen er grunnen til at han er i live. På Facebook følger han opp:

«Dingsen som gjør at je er her je er i dag, heter BRANNALARM, en utrolig oppfinnelse. Tilfeldighetene gjorde at je hadde service på den bare dager før det brant. Ellers ville den itte virke.»

Usikker Overfor Dagbladet slår Ruud fast at han er usikker på hvordan det blir i forhold til forsikringen. I første omgang prøver han å komme til hektene etter sjokkopplevelsen. Og da er Hoppuka et flott sted å være - med støtte fra hoppfamilien.

«Nå venter je på morradagen (i dag, journ.anm.) å norske pallplasser. Gleder meg, sammen med alle dekk hoppinteresserte, dvs. hele NORGE», skriver Ruud på Facebook.

Til Dagbladet sier han:

- Nordmennene ligger bra an. Vi var uheldige i Oberstdorf. Vi mistet en pallplass på grunn av forholdene. Vi kan ikke ha uflaks i to renn på rad. Hvis ikke snø eller vind ødelegger, tror jeg vi får en pallplass.

Nyttårshopprennet starter klokka 14.00, og sendes på NRK1

FRA GLANSDAGENE: Roger Ruud under et hopprenn i Innsbruck 2. januar 1984. Foto: NTB Scanpix
FRA GLANSDAGENE: Roger Ruud under et hopprenn i Innsbruck 2. januar 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media