Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roger Ruud knakk sammen: - Jeg klarte å glemme brannen

Rørt til tårer av Kenneth Gangnes.

GLADE GUTTER:  Roger Ruud gratulerer Kenneth Gangned med andreplassen i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Roger Ruud gratulerer Kenneth Gangned med andreplassen i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Den tidligere storhopperen Roger Ruud (57) klarte ikke å holde følelsene tilbake da Kenneth Gangnes (26) hoppet inn til andreplass i Nyttårshopprennet i dag.

- Jeg fikk tårer i øynene. Det var litt den samme følelsen som da jeg selv vant her i 1982, sier Ruud til Dagbladet.

Mareritt Lille julaften opplevde han marerittet. Huset på Skreia sør for Gjøvik brant ned. Ruud lå og duppet, og ble reddet av brannalarmen. Han mistet alt, deriblant pokaler og minner fra hoppsporten. Men i dag er han først og fremst glad for at han er i live.

Du kan lese alt om juledramaet her.

I ettermiddag klarte Ruud å få marerittet litt på avstand. Hoppveteranen er invitert ned som gjest i Hoppuka, i kraft av seieren i 1982. Han har kjent Gangnes - som også er fra Toten - i mange år.

- Det er det som er så fint med hoppsporten: Det er små marginer. Du vet aldri når en hopper slår til, sier Ruud og tenker på at dette er Gangnes sin gjennombruddssesong.

Spesielt At det nettopp var hopperen fra Toten som skulle stige opp på pallen, var spesielt.

- Jeg har ikke tenkt på brannen i det hele tatt. Det får vi ta når vi kommer hjem, sier Ruud, som ikke vet hvordan det løser seg med forsikringen. Folk har tilbudt ham å bo her og der.

- Hvis andreplassen fikk Roger til å glemme det som har skjedd, er det hyggelig å høre. Det var et sinnssykt hopprenn fra min side, sier Gangnes.

- Roger gratulerte meg. Det var et stort øyeblikk. Han har betydd mye for meg. Og han har betydd mye generelt for norsk hoppsport.

12,6 poeng Med hopp på 132 og 134 meter hadde Gangnes bare Peter Prevc foran seg på pallen. Sloveneren var til gjengjeld hele 12,6 poeng foran nordmannen.

Renn nummer tre i Hoppuka går i Innsbruck søndag.

PÅ SLETTA:  Kenneth Gangnes og Roger Ruud.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ SLETTA: Kenneth Gangnes og Roger Ruud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media