Roger Ruud knakk sammen: - Jeg klarte å glemme brannen

Rørt til tårer av Kenneth Gangnes.

GLADE GUTTER:  Roger Ruud gratulerer Kenneth Gangned med andreplassen i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Roger Ruud gratulerer Kenneth Gangned med andreplassen i Nyttårshopprennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Den tidligere storhopperen Roger Ruud (57) klarte ikke å holde følelsene tilbake da Kenneth Gangnes (26) hoppet inn til andreplass i Nyttårshopprennet i dag.

- Jeg fikk tårer i øynene. Det var litt den samme følelsen som da jeg selv vant her i 1982, sier Ruud til Dagbladet.

Mareritt Lille julaften opplevde han marerittet. Huset på Skreia sør for Gjøvik brant ned. Ruud lå og duppet, og ble reddet av brannalarmen. Han mistet alt, deriblant pokaler og minner fra hoppsporten. Men i dag er han først og fremst glad for at han er i live.

Du kan lese alt om juledramaet her.

I ettermiddag klarte Ruud å få marerittet litt på avstand. Hoppveteranen er invitert ned som gjest i Hoppuka, i kraft av seieren i 1982. Han har kjent Gangnes - som også er fra Toten - i mange år.

- Det er det som er så fint med hoppsporten: Det er små marginer. Du vet aldri når en hopper slår til, sier Ruud og tenker på at dette er Gangnes sin gjennombruddssesong.

Spesielt At det nettopp var hopperen fra Toten som skulle stige opp på pallen, var spesielt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer