Roger Strøm

Internasjonalt har Roger Strøm på mange måter vært den evige toer.

Under sprint-VM i Vikingskipet 1997, var han et feilskjær i siste ytre på 1000 meter fra VM-gullet, som i stedet gikk til russeren Sergej Klevtsjenja.

Enda nærmere var han i enkeltdistanse-VM i Warszawa i mars 1997. Etter å ha vunnet den første 500 meteren med to hundredelers margin til Manabu Horii fra Japan, møttes de to i samløp i siste par i det avgjørende løpet. Roger ble slått med fire hundredeler, vant sølvmedaljen, men tapte gullet til japaneren med to hundredels margin - etter to 500-metere.

Roger er en typisk 500-meterløper, men når han er i form, kommer de gode 1000-metrene nærmest av seg sjøl.

Men det er på sprintens korteste distanse han liker seg aller best. Roger Strøm har verdenscupseirer på distansen, og blir en av favorittene på 500 meter i VM enkeltdistanser.

Vestfoldingen har gått mer eller mindre skadd de siste 10 sesongene. Ei isijasnerve slår seg av og til vrang, og det betyr enten noen dagers treningsfri eller alternativ trening.

Likevel har 32-åringen tilhørt verdenseliten i en årrekke.

Da klappskøytene kom for fullt før fjorårssesongen, var Roger en av løperne som hadde størst problemer med tilpasningen. Først var det teknikken som ikke stemte. Seinere fikk han problemer med skøytene, og fjorårssesongen ble nesten bare tull.

Men under OL i Nagano fikk han vist noe av det han kan. To jevnt bra løp ga tiendeplass, mens han under enkeltdistanse-VM i Calgary havnet på 12.plass. Det var her han oppnådde sin personlige rekord; 35,98.