CHAMPAGNEFEIRING: Michael Rogers (t.h.) vant Tour of California. Levi Leipheimer (t.v.) hadde vunnet de tre foregående utgavene av etapperittet, men måtte nøye seg med annenplass.Foto: SCANPIX/Chris Graythen/Getty Images/AFP
CHAMPAGNEFEIRING: Michael Rogers (t.h.) vant Tour of California. Levi Leipheimer (t.v.) hadde vunnet de tre foregående utgavene av etapperittet, men måtte nøye seg med annenplass.Foto: SCANPIX/Chris Graythen/Getty Images/AFPVis mer

Rogers snøt Leipheimer for fire strake seirer i Tour of California

Kristoff brøt på siste etappe.

|||Australieren Michael Rogers hadde full kontroll, kjørte inn til 8.-plass på den siste etappen og vant sammenlagt i Tour of California.

Det var canadieren Ryder Hesjedal som vant den siste etappen på vel 134 kilometer. Han slo amerikaneren George Hincapie og spanjolen Carlos Barredo i spurten som avsluttet etappen.

Norske Alexander Kristoff som kjørte bra i dette etapperittet tidlig med, blant annet, en tredjeplass som resultat på en av etappene, sto av på den åttende og siste etappen søndag. Han fikk derfor ingen plassering verken på etappen eller i sammendraget.

Rogers som kjører for HTC-Columbia, vant sin andre seier i et etapperitt i år og var selvsagt fornøyd:

- Det var en tøff dag på denne avslutningsetappen. Jeg var heldig som hadde to av lagkameratene mine med meg tidlig, men jeg visste de andre kom til å angripe. Denne siste etappen ble ikke den «søndagsturen» jeg hadde regnet med, sa Rogers.

Levi Leipheimer som har vunnet tour of California de tre foregående årene, klarte ikke å forsvare seieren sin denne gangen. Han ble slått av Rogers med 25 sekunder og endte på 3.-plass i sammendraget.

(NTB)