Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rogge gjenvalgt for fire nye år

Fortsetter som IOK-president.

NY TILLIT: Jacques Rogge fortsetter som den olympiske bevegelsens overhode. Foto: REUTERS/Keld Navntoft/Scanpix
NY TILLIT: Jacques Rogge fortsetter som den olympiske bevegelsens overhode. Foto: REUTERS/Keld Navntoft/Scanpix Vis mer

|||

Jacques Rogge ble fredag morgen gjenvalgt for en ny periode på fire år som president i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

67-åringen fra Belgia har sittet i presidentstolen siden han overtok vervet etter Juan Antonio Samaranch i 2001. Han stilte til valg uten motkandidater i dag og ble gjenvalgt med 88 mot en stemme.

Nå går han løs på sin aller siste periode som toppsjef for IOK, og han ga uttrykk for tilfredshet etter gjenvalget.

- Dere har gitt meg mye ære ved dette gjenvalget, men jeg vil da også si at vi har oppnådd mye sammen, sa Rogge.

Før han formelt ble valgt, gikk tidligere FIFA-president Joao Havelange på talerstolen og spurte forsamlingen om det ikke var greit at Rogge ble gjenvalgt ved akklamasjon, men Rogge selv mente det mest riktige var å holde en skriftlig avstemning, og slik ble det.

(NTB-AP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling