Rogge-støtte til Ullrich og Basso

Syklistene fikk uventet drahjelp på julaften.

De dopingmistenkte syklistene Jan Ullrich og Ivan Basso fikk julaften uventet støtte fra IOK-president Jacques Rogge.

I et intervju med avisen Het Laatste Nieuws sier Rogge at de to må betraktes som uskyldige inntil de eventuelt er dømt for doping.

- Skyldspørsmålet er ennå ikke avgjort. Derfor har Ullrich, Basso og de andre rett til å konkurrere der de ønsker. Jeg forstår at man ikke synes det er hyggelig å ha dem i feltet, men det er nødvendig, sier Rogge.

- Jeg tror sterkt på prinsippet om at man er uskyldig inntil det motsatte er bevist, og UCI-tourlagene må forstå det. Det er ikke nok å tro at noen er skyldig i doping.

UCI-tourlagenes interesseorganisasjon er blitt enige om boikott av Ullrich og Basso, og oppfordrer alle arrangører til å nekte dem start.
Hard lut
Rogge ønsker å bruke drastiske virkemidler for å avsløre doping, og ønsker at alle toppidrettsfolk skal avgi DNA-prøve som kan brukes i kampen mot dopingsyndere.

- Allerede gir syklistene urin og blod, i morgen kan DNA-prøver være tingen. Det er mindre smertefullt enn å gi blod, og DNA-prøven kan oppbevares trygt. Jeg ser ikke noe problem, sier Rogge.

Den mektige idrettslederen sier også at han støtter telefonavlytting og husransakelser som midler i kampen mot doping.

- Vi ønsker å finne fram til den neste Fuentes-saken, sa han med henvisning til saken Ullrich og Basso er mistenkt i.


Fant blod
Tidligere i år fant spansk politi blod som skal stamme fra de to syklistene da de gjennomsøkte eiendommen til den spanske legen Eufemiano Fuentes. Begge har benektet at blodet er deres, men de har også nektet å avgi DNA-prøver som kunne oppklare spørsmålet.
(NTB)

FÅR STØTTE: Den tyske syklisten Jan Ullrich. Foto: AP/Scanpix
FÅR STØTTE: Den tyske syklisten Jan Ullrich. Foto: AP/Scanpix Vis mer