Rogge taus om doping

IOK-president Jacques Rogge ville ikke snakke om doping da han besøkte Toppidrettsentret i Oslo i dag.

- Dere må være tålmodige. Jeg vil snakke om doping på en pressekonferanse fredag, var alt Rogge ville si da pressen stilte ham spørsmål om doping etter besøket på Toppidrettsentret.

Ingenting tydet på at IOK-presidenten var irritert som en følge av at Norge kommer til å stevne IOK for Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) i Lausanne etter det som skjedde i Salt Lake City.

- Jeg snakket med ham om stevningen onsdag, og han svarte med å si at det er derfor vi har CAS. Jeg lot denne saken ligge i dag, men naturligvis setter han ikke stor pris på at vi har gått til det skritt. Likevel opptrer han svært hyggelig, forteller idrettspresident Kjell O. Kran til NTB.

Godt forhold til Norge

Jacques Rogge hadde ikke fått med seg hva de norske avisene har skrevet den siste tiden, men understreker at forholdet til Norge fortsatt er godt.

- IOK har et meget godt forhold til Den norske olympiske komité, sier han.

Norge stevner IOK fordi de ikke fratar dopingtatte Johann Mühlegg, Larissa Lazutina og Olga Danilova samtlige medaljer de vant under OL i Salt Lake City.

Rogge fikk en omvisning på Toppidrettsentret, og ble imponert over det han så.

- Olympiatoppen har et meget godt system, og et moderne senter. Dette er helt i toppen sammenlignet med andre land. Samtidig er det norske folk så glad i sport, og jeg tror det er det som gjør Norge til en så sterk idrettsnasjon, sier han.

Sterk OL-søknad

IOK-presidenten hadde fått med seg at Lillehammer planlegger en ny OL-søknad.

- Uansett om det blir Lillehammer eller Oslo, så vil det bli en sterk søknad, sa han.

Kjell O. Kran er som kjent imot en ny OL-søknad, og synes det var uheldig at dette ble kjent rett før Rogge kom på besøk.

- Det er merkelig at de gjorde dette uten å informere Norges olympiske komité én dag før IOK-presidenten kom. Jeg er imot en ny søknad nå, men jeg kan naturligvis bli nedstemt i styret, og det tåler jeg, sier han.

Idrettspresidenten synes Norge må konsentrere seg om mindre anlegg akkurat nå.

- I stedet for å bygge prestisjeanlegg burde vi konsentrere oss om å bygge mindre haller og anlegg der det er behov. Mange tettsteder i Norge står helt uten tilbud, og derfor burde dette prioriteres foran et prestisjearrangement som OL, mener han.

Roser antidopingarbeidet

Etter besøket på Toppidrettsentret reiste Jacques Rogge til Statsminister Kjell Magne Bondevik. Der fikk han en liste med tiltak som Norge foreslår i kampen mot doping.

- Det er Kulturdepartementet og Norges olympiske komité som står bak denne. Den handler om hvordan vi mener antidopingarbeidet burde foregå, forklarer Kran.

Jacques Rogge lurte seg unna alle spørsmål om doping før han satte seg i bilen, men lovet å høre på hva Bondevik hadde å si. Samtidig benyttet han muligheten til å rose Norges antidopingarbeid.

- De gjør en meget god jobb, sa han.

(NTB)

HOLDT MUNN: IOC-sjef Jaqcues Rogge besøkte blant annet statsminister Kjell Magne Bondevik. Men om dopingskandalen ville han ikke si et ord.