Rogge venter 30-40 dopingskandaler

- Jeg hater doping, sier han.

IOC-president Jacques Rogge er forberedt på 30-40 positive dopingprøver i løpet av Beijing-OL.

- Jeg regner med at det blir mellom 30 og 40 positive prøver. Det baserer jeg på at det i Aten-OL sist var 26 positive prøver av de 3500 som ble innhentet. Her vil vi gjøre 4500 tester, sa Rogge torsdag.

- Om det blir færre positive, blir jeg ekstremt glad, for det vil bety at all testingen vi har gjort de siste årene har en avskrekkende effekt.

Torsdag opplyste medisinsk direktør Patrick Schamasch at det ennå ikke er noen positive prøver blant de 650 blod- og urinprøvene som allerede er analysert.

Prøvene er innhentet i OL-landsbyen samt i utøveres treningsleirer i Kina og andre land før ankomst til Beijing.

Selv om ingen har testet positivt i IOC-regi, er det den siste tiden likevel kommet fram at en rekke utøvere er blitt dopingtatt i forkant av lekene.

Rogge sier at han er skuffet over at doping fortsatt er et utbredt problem i sporten, men innser at man aldri helt kan bli kvitt juksere.

- Jeg hater doping, men vi kan ikke tro på et utopi. Det vil alltid være kriminalitet i verden. 500 millioner mennesker driver med idrett, og de er ikke alle helgener, sier han.

VENTER JUKS: IOC-president Jacques Rogge forventer flere titalls dopingskandaler under OL i Beijing. Foto: MARK RALSTON/AFP/SCANPIX
VENTER JUKS: IOC-president Jacques Rogge forventer flere titalls dopingskandaler under OL i Beijing. Foto: MARK RALSTON/AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Rogge venter 30-40 dopingskandaler