Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roglic vant Vueltaen. Hagen beholdt 8.-plassen

Carl Fredrik Hagen ligger an til historiens beste norske plassering i en Grand Tour i sykling. På lørdagens etappe i Vuelta a España holdt han på sin 8.-plass.

IMPONERER: Carl Fredrik Hagen imponerer stort med 8.-plass sammenlagt i Vuelta a España. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
IMPONERER: Carl Fredrik Hagen imponerer stort med 8.-plass sammenlagt i Vuelta a España. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Sloveneren Tadej Pogacar fra UAE-laget vant den 20. etappen etter et solobrudd i fjellene fra Arenas de San Pedro til Plataforma de Gredos. Fra 20-åringen skilte det ett minutt og 32 sekunder ned til toer Alejandro Valverde fra Movistar.

Primoz Roglic klarte å henge med Valverde og de andre i kvartetten som var nærmest Pogacar, og dermed går seieren i årets Vuelta til Jumbo-Visma-rytteren og den tidligere skihopperen fra Slovenia.

Valverde blir nummer to i storrittet, 2.50 minutter bak Roglic, mens Pogacar tar seg opp til 3.-plassen med lørdagens sterke etappeseier.

Lotto Soudal-rytteren Hagen kjempet seg i mål tidsnok til å beholde sin 8.-plass i rittet. Oppegård-mannen har imponert svært sterkt i sin første deltakelse i et av sykkelsportens tre store treukersritt.

Hagen sykler sin første sesong som utenlandsproff, og han har markert seg som noe så sjeldent som en norsk sammenlagtrytter. Hans 8.-plass er den beste norske plasseringen i en Grand Tour noensinne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling