TØFFE DUELLER: Celtic-stopper Thomas Rogne (t.h.) i duell med Falkirks Farid El Alagui. I morgen debuterer Rogne for det norske a-landslaget. Foto: David Moir, Reuters/Scanpix
TØFFE DUELLER: Celtic-stopper Thomas Rogne (t.h.) i duell med Falkirks Farid El Alagui. I morgen debuterer Rogne for det norske a-landslaget. Foto: David Moir, Reuters/ScanpixVis mer

- Rogne kan bli Celtics beste stopper på 30 år

Hylles i Skottland. I morgen debuterer han på landslaget.


BELFAST (Dagbladet): Thomas Rogne får a-landslagsdebuten mot Nord-Irland på Windsor Park i morgen kveld. Og selv om han er fersk på a-landslagsnivå, har han opparbeidet seg solid status gjennom storspill for Celtic.

21-åringen fra Lommedalen i Bærum roses opp i skyene av skotsk presse. Avisa Scotsman serverte nylig følgende beskrivelse av den unge nordmannen:

«22-åringen (Rogne fyller riktignok ikke 22 før i juni - journ. anm.) har også stor fotballforståelse og god evne til å lese spillet, og er rolig og effektiv i lufta. Han har alle forutsetninger for å bli klubbens beste midtstopper på 30 år, selv om det ikke akkurat er noen lang liste av slike å velge fra.»

- Det er veldig store ord. Men jeg legger ikke for mye vekt på det. De får si det de sier, og det er selvfølgelig bedre at de er positive enn negative. Men som sagt, jeg synes det har gått fint, jeg har fått mye spilletid og føler at manageren har tro på meg, så jeg trives veldig godt, sier Rogne til Dagbladet.

Holder oftest nullen Avisa omtaler Rogne som en «clean sheet»-spesialist. Celtic har holdt nullen i 21 av de 32 kampene han har startet. Rogne kjenner til statistikken selv, men deler med glede æren med resten av laget.

- Vi slipper ikke inn så mange mål. Over to tredeler av kampen har vi holdt nullen. Det er selvfølgelig en statistikk man kan være fornøyd med. Men det er selvfølgelig en laggreie. Vi forsvarer oss med hele laget.

Det gjør gjerne Norge under Drillos ledelse også, og i morgen blir altså Thomas Rogne en del av det laget fra start av. Siden kaptein Brede Hangeland i dag måtte trekke seg på grunn av en strekk, starter Celtic-suksessen sammen med Vadim Demidov i det norske midtforsvaret.

Drillo er trygg Drillo gleder seg til å se sin ferskeste mann i aksjon mot Nord-Irland i morgen.

- Han er jo en av de jeg har sett minst. Han spiller i en håpløs klubb når det gjelder å få sett ham på TV. Men alle meldingene er gode, og det han har gjort på U21 er bra, så jeg er veldig trygg på ham. Han er sterk defensivt og også bra med ballen og holder bra nivå også offensivt. Det blir spennende å se ham, sier Drillo til Dagbladet.

Også Brede Hangeland, som ikke engang vil være aktuell som innbytter under morgendagens kamp, har latt seg imponere av det lille han har sett av Rogne på denne og tidligere landslagssamlinger.

- Han har imponert hver gang han har vært med her, synes jeg. Etter det jeg forstår, gjør han det veldig bra i Skottland også. Så det er forhåpentligvis en mann for framtida. Han er en stor og sterk kar, og spiller i Skottland, så han er sikkert veldig komfortabel med dueller og alt det der. Men det ser ut som han er en veldig bra fotballspiller også. Ser ut som han kan bli en komplett midtstopper, sier landslagskapteinen til Dagbladet.

RETT INN I ELLEVEREN: Her gir Rogne trøya si til Brede Hangeland (ikke på bildet) under dagens formasjonstrening - i det Hangeland bestemte seg for at han ikke kan spille i morgen. 
Foto: Erik Berglund
RETT INN I ELLEVEREN: Her gir Rogne trøya si til Brede Hangeland (ikke på bildet) under dagens formasjonstrening - i det Hangeland bestemte seg for at han ikke kan spille i morgen. Foto: Erik Berglund Vis mer