Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rogne og Celtic klare for skotsk FA-cupfinale

Knuste Aberdeen 4-0 i semifinalen.

VANT SEMIFINALEN: Celtics Kris Commons scorer på straffespark mot  Aberdeen Foto: Russell Cheyne, Reuters
VANT SEMIFINALEN: Celtics Kris Commons scorer på straffespark mot Aberdeen Foto: Russell Cheyne, Reuters Vis mer

Thomas Rogne og hans Celtic er klar for den skotske FA-cupfinalen etter knusende 4-0 over Aberdeen på Hampden Park søndag.

Celtic møter Motherwell i finalen samme sted 21. mai og har da alle sjanser til å avslutte sesongen med en tittel. Celtic utkjemper en jevn kamp med erkerival Rangers om seriegullet.

Rogne spilte hele kampen i Celtic-forsvaret, og laget var sjelden truet. Aberdeen måtte spille det meste av kampen i undertall etter at Andrew Considine ble utvist da han felte Gary Hooper som bakerste mann i det 18. minutt.

Jamie Langfield reddet straffesparket til Anthony Stokes og holdt nesten på egen hånd Aberdeen inne i kampen til 0-0 ved pause. Så var det imidlertid slutt.

Charlie Mulgrew skjøt Celtic i ledelse med et frispark tre minutter ut i annen omgang, og Joe Ledley, Gary Hooper (straffe) og Shaun Maloney økte hver sin gang.

Aberdeen tapte de fire foregående kampene mot Celtic denne sesongen, og det var lite som talte for at laget skulle greie det søndag heller. Rødtrøyene yppet seg riktig nok med kampens første sjanse, men Fraser Forster stoppet avslutningen fra Josh Magennis.

Etter utvisningen holdt Langfield målvaktsshow fram til pause, men han kunne ikke alene stå imot stormløpet fra de grønne og hvite.

Motherwell slo St. Johnstone 3-0 i lørdagens semifinale. Celtic blir stor favoritt i finalen mot laget som er 32 poeng bak på tabellen med to kamper mer spilt.

(NTB)

JUBEL: Thomas Rogne og Celtic kan juble etter seier over Aberdeen i den skotske cupen. Foto: David Moir, Reuters
JUBEL: Thomas Rogne og Celtic kan juble etter seier over Aberdeen i den skotske cupen. Foto: David Moir, Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media