Rognlien jubler etter nytt positivt OL-vedtak i Oslo

Oslo-politikerne sier ja.

 GÅR MOT OL:  Børre Rognlien har kommet nærmere drømmen om et OL i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
GÅR MOT OL: Børre Rognlien har kommet nærmere drømmen om et OL i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Idrettspresidenten var svært fornøyd med det klare flertallet i Oslos bystyre som sa ja til å søke statsgaranti for de lekene Oslo vil ha i 2022. Det betyr at de folkevalgte i Oslo fortsatt går inn for OL-saken med stort flertall.

52 stemte for å sende søknad om statsgaranti på cirka 30 milliarder kroner. Bare sju stemte mot.

- Jeg er til de grader lettet over det klare flertallet. Dessuten er jeg svært godt fornøyd med den konstruktive debatten i forkant av avstemningen. Vedtaket i dag betyr at det nå sendes en statsgarantisøknad til staten innen 14 dager, sa Børre Rognlien etter at bystyrebehandlingen i Oslo var avsluttet.

Henrykt Inge Andersen, generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), er også henrykt over støtten blant Oslo-politikerne.

- Med et samlet ledermøte i idretten sist helg - og nå et tilnærmet samlet bystyre i Oslo, for å søke om statsgaranti til OL/paralympics i 2022 - så har nå et meget solid tog rullet ut av perrongen mot De olympiske og paralympiske leker i 2022. Nå trenger vi full entusiasme og stå-på-vilje videre mot folkeavstemningen, sa generalsekretæren i en pressemelding sendt ut av idrettsforbundet.

God ide Oslo-politikerne synes det er en god idé å søke OL i 2022. Derfor vedtok bystyret å søke statsgaranti og gå videre med OL-planene på sitt møte onsdag.

Stemmetallet var 52 for og 7 imot akkurat som ved forrige avstemning. Det betyr også at Oslos folkevalgte er innforstått med at det skal brukes ytterligere cirka 80 millioner kroner i tillegg til de 50 millionene som ble bevilget til OL-saken for et år siden.

Totalt sett er det beregnet at OL-søknaden alene kommer til å koste 130 millioner kroner.

Nå er det vedtatt å søke statsgaranti for arrangementet. Det er Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) som krever en slik garanti fra søkerbyene. Den summen Oslo kommer til å søke garanti for, ligger på vel 20 milliarder kroner, og søknaden skal være overlevert kulturminister Hadia Tajik (Ap) innen 14. august.

Sist helg vedtok norske idrettsledere enstemmig å gå videre med OL-søknaden på sitt ledermøte i Sandefjord.

(NTB)