Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Røk ikke korsbåndet

Audun Grønvold mister resten av sesongen, men fikk en hyggelig melding på sykehuset i Tyskland etter fallet i Super G-løypa i Garmisch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga kjøres det to super G-renn i verdenscupen i Garmisch Partenkirchen. Der skulle Audun Grønvold kvalifisere seg til OL.

I stedet skar han ut av sporet og rett i sikkerhetsnettet i formiddag. Den norske alpinisten ble liggende, og ble straks fraktet til sykehuset.

Der fikk han i ettermiddag en mer oppløftende beskjed enn meldingen han mottok fra legen som kikket på han umiddelbart etter det stygge fallet.

- Det kan se ut som om Auduns korsbånd har overlevd, og at det bare er indre sidebånd i høyre kne som har fått seg en smell, sier trener Marius Arnesen til Dagbladet.no.

Hamar-gutten har kjørt fast på alpinlandslaget i flere sesonger. Etter fallet var Grønvold knust.

Derfor hjalp den siste medisinske beskjeden godt. Nå kan Grønvold være tilbake på ski om to måneder i stedet for om et år. I kveld reiser alpinisten hjem til Norge.

- Han har dratt litt på smilebåndet nå. Men det er knallhardt, han regnet med å kvalifisere seg til OL i helga, og det tror jeg også han hadde gjort. Formen var på vei opp, sier Arnesen.

Grønvolds kneskade var selve årsaken til fallet i Garmish. Nordmannen kjørte i en venstresving da høyrekneet sviktet.

- Kneet knakk sammen, og han gikk rett i nettet. Det gikk ikke så altfor fort, bare 80 eller 90 km/t, sier Arnesen.

(Dagbladet.no)

<B>UHELDIG:</B> Audun Grønvold ble kneskadd og føyk inn i sikkerhetsnettet.
Hele Norges coronakart