Røk korsbåndet

VM-sesongen er spolert etter at Trine Bakke (25) i går med 99 prosent sikkerhet røk det fremre korsbåndet i høyre kne under storslalåmrennet i Maribor. Bare sekunder etter at dette bildet ble tatt, falt hun om i smerter.

Slalåmspesialisten gjorde den fatale feilen midtveis i første omgang.

- Jeg tror jeg traff en kul i forkant av en sving med helt utstrakt ytterfot. Musklene var ikke akkurat i spenn og tok ikke imot når kneet var helt utstrakt, sier Trine Bakke. Derfor kom Trine i ubalanse og kom forsinket inn i svingen, det reiv til i kneet og Trine sklei oppreist 40 meter ned mot trener Erik Skaslien lenger ned i løypa. Der måtte hun ned på snøen med store smerter.

- Jeg måtte bare legge meg ned, før jeg ble kjørt på båre ned og fraktet til sykehuset etter den første behandlingen i bakken, sier Trine.

Sjekket av mange

Rennlegen i bakken mente umiddelbart at Trine hadde røket noen leddbånd. Så tente sykehuslegen håp da han etter røntgen konkluderte med at Trine bare hadde forstuet kneet.

- Men han gjorde bare en overfladisk sjekk. Jeg hadde så store smerter at jeg ikke klarte å slappe av. Da klarte han ikke å sjekke om kneet var ustabilt, sier Trine. Tilbake på hotell Habakuk i Maribor fikk Trine smertestillende midler. Da de verste smertene ga seg, ble hun i tur og orden sjekket av fysioterapeut Anja Haugen, den amerikanske landslagslegen og den kroatiske ortopeden, som opererte årets suverene slalåmener Janica Kostelic i sommer. Konklusjonen fra alle tre er nedslående.

- De tror korsbåndet er røket, sier Trine.

Deppa duo

- Jeg har veldig vondt, så noe er det. Akkurat nå er jeg deppa, sier Trine, som beholder et ørlite håp til hun er MR-undersøkt hos spesialist Arne Kristian Aune i Oslo klokka 08.00 i morgen.

- Det er dumt sånn helt i forkant av VM. Jeg var uheldig, men så har jeg vært heldig i alle år til nå. Det var første gang jeg ble kjørt ned på båre. Mister jeg VM, har jeg i alle fall god tid til å komme meg før OL neste år, sier Trine. Trener Erik Skaslien er sikker i sin sak:

- Denne sesongen er kjørt. Ikke spørsmål om noe annet. Men det er jo bare fem slalåmrenn igjen denne sesongen, sier han.

Men i går var det tungt å svelge at skaden skjedde i nummer to-disiplinen, og ødela sesongens viktigste mål: VM-slalåmen onsdag 7. februar.

RETT FØR SMELLEN: Trine Bakke kjørte for fullt i Maribor i går. Plutselig stakk smertene i kneet. Alt tyder på at sesongen er over for VM-håpet i slalåm.