Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røk ut av OL med minst mulig margin: - Det er tungt, det er kjipt

Ståle Sandbech (24).

BITTERT: Her sitter Ståle Sandbech og innser at finaledrømmen i tidenes første Big Air-finale i OL røyk. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
BITTERT: Her sitter Ståle Sandbech og innser at finaledrømmen i tidenes første Big Air-finale i OL røyk. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Et kvart poeng er nesten ingen ting. Men likevel nok til å sende Ståle Sandbech ut av OL.

Han kom den sure sjuende plassen i sin gruppe i Big Air-kvaliken i natt. De seks beste gikk til finale.

- Akkurat nå er det veldig tungt. Det ble stang ut igjen, konstaterer han overfor Dagbladet.

OL 2018: Ingen produserer så mange OL-hoppvinnere som denne byen og denne skolen. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Bortdømt?

I slopestyle tidligere i OL misset han pallen da den sist startende i finalen skjøv ham ned på fjerdeplassen. I natt lå han lenge på den viktige sjetteplassen. Så kom svenske Niklas Matsson som landet et godt hopp, og vipps så var det OL-eventyret over.

SKUFFET: Ståle Sandbech var så nære en finale det var mulig å komme. Han setter også et lite spørsmålstegn ved dømminga. Foto: Bjørn Langsem
SKUFFET: Ståle Sandbech var så nære en finale det var mulig å komme. Han setter også et lite spørsmålstegn ved dømminga. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det var et bra hopp, ikke kort, men ikke dritlangt. Jeg gjorde et hopp som ikke alle andre gjorde, og trodde kanskje det ble belønnet. Det ble det ikke.

IMPONERENDE: - Hun har dominert skisporten i så mange år. Det er så imponerende at hun stadig utvikler seg, sier den svenske langrennsløperen Charlotte Kalla dagen før lagsprint i vinterlekene. Video/reporter: Øyvind Godø Vis mer

- Det har vært litt snakk om dømminga?

- Jeg må se det om igjen, men jeg synes kanskje dommerne belønner backside 1440 ganske høyt når alle gjør det. Det er jo noe alle kan.

- Jeg må se hoppet mitt igjen, men jo, jeg er kanskje litt skuffa over dømminga i dag.

Stang ut

- Deg og OL har vært litt spesielt?

- Ja, det har det. Sotsji var akkurat ikke gull, her var det akkurat ikke medalje i slope og i dag var det akkurat ikke finale i Big Air. Det er litt kjipt.

I Sotsji for fire år siden ble Sandbech bortdømt fra gullet i slopestyle. Kanskje ble han bortdømt fra finalen i natt også.

- Jeg har jo ikke gjort det dårlig her. Det har ikke gått helt i dass heller. Jeg har landa run både i slopestylen og i Big Air. Men det har manglet så lite for at det skulle bli så mye mer. Jeg er skuffa nå, sier Ståle Sandbech.

Før OL skadet han ryggen, men tror ikke det hemmet ham i natt.

- Jeg kjenner det godt, men varmet opp en time og tok noe smertestillende, så det gikk greit.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!