INGEN GOD TONE: John Blom snakker til en hissig Gilles Simon under kampen mot Grigori Dimitrov i går. De ble ikke enige.<br>Foto: NTB Scanpix
INGEN GOD TONE: John Blom snakker til en hissig Gilles Simon under kampen mot Grigori Dimitrov i går. De ble ikke enige.
Foto: NTB ScanpixVis mer

Røk ut av Wimbledon, truet med å saksøke dommeren

Gilles Simon var ikke fornøyd med regnværet.

(Dagbladet): Torsdag var en dårlig dag fr franske Gilles Simon. Først tapte han 3-1 i sett mot bulgarske Grigor Dimitrov og forsvant med det ut av årets Wimbledon-turneringens andre runde.

Så skapte han overskrifter ved å true med å saksøke dommer John Blom, skriver Daily Mail.

Grunnen til Simons utbrudd var at Blom påla spillerne å fortsette kampen til tross for at det regnet lett. Simon mente det var en helt feil avgjørelse.

- Jeg vil ikke spille når det regner på gresset. Sånn er det. Hvis jeg spiller og skader meg kommer jeg til å saksøke deg, og du skal betale, sa Simon til dommeren, skriver avisa.

Saksøkingsmodus

Men Blom lot seg ikke affisere av trusselen og gjennomførte kampen. Uten at noen ble skadd.

Simon slapp ikke helt unna med utbruddet av den grunn. Etter kampen ble han konfrontert med søksmålstrusselen.

- En dag kommer jeg til å skade meg på sleipt gress. Da kommer jeg til å saksøke alle på stadion, sa Simon, som er ranket som den tjuende beste tennisspilleren i verden.

Et pengespørsmål

Selve tapet mot Dimitrov hadde han ingenting å si på, men han var lite imponert over Blom.

- Jeg skal fortelle dere hva dommeren sa til meg, og så kan dere tenke på hvordan dere hadde følt det om noen sa dette rett i ansiktene deres. Han sa at det regnet, men at vannet ikke la seg på bakken. Som om regnet er så lett at det bare er der, henger i lufta, og så forsvinner det. Sånn at gresset ikke blir vått. Så du kan se at jeg er forbanna i kampen, ja, jeg er forbanna, for jeg ville ødelegge ham. Sånn er det. De tvinger deg alltid til å spille, og du kan ikke si noenting, sa Simon, før han luftet enda en frustrasjon overfor pressen.

I år er nemlig prispengene de samme i herreklassen som i dameklassen i Wimbledon. Det mener Simon er helt på trynet.

- En stor majoritet av spillerne er mot like prispenger. Det er bare noen få som er for, sa Simon før han reiste hjem fra turneringen.