Røkke: - Jeg går for VM-gullet

Verken Kjell Inge Røkke eller Bjørn Rune Gjelsten vil gi opp håpet om VM-tittelen i offshore. - Vi har brukt opp uflaksen for i år, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Barndomskameratene har gjort det meste sammen både innen finans og fotball. Men i offshore er de beinharde konkurrenter om en tittel bare én av dem kan vinne.

- Victory 1 har fått et forsprang som ikke må bli større. Men i slike løp betyr mekanikken mye. Plutselig stopper én av båtene og blir uten VM-poeng. Det kan slå begge veier, sier Røkke.

Før dagens konkurranse i Istanbul leder «Victory 1» - 24 poeng foran Kjell Inge Røkke i «Jolly Motor». Bjørn Rune Gjelsten i «Spirit of Norway» er poenget bak kompisen.

Fornøyd Røkke

I gårsdagens Time Trial i Bosporos-stredet ble Gjelsten nummer to - Røkke nummer fire. Bare fire sekunder skilte mellom de fem raskeste båtene.

- Jeg er veldig godt fornøyd med kjøringen og at motoren fungerte perfekt, sier Røkke.

I Oslo måtte han kjøre hele løpet på tredjegir. I Istanbul oppførte girkassa seg eksemplarisk.

- Unngår vi tekniske problemer, skal vi på pallen, sier Kjell Inge Røkke.

Slutt på uflaksen

Dit har også Bjørn Rune Gjelsten tenkt seg. Helst vil han opp på øverste trinn.

- Nå har vi brukt opp uflaksen. I første VM-runde ble vi disket. Og i Oslo fikk vi trøbbel med motoren. Likevel er vi bare 25 poeng bak «Victory 1», sier Gjelsten.

- Hvilken av de norske båtene har størst sjanser på VM-tittelen?

- Hehe. Røkke kjører en italiensk båt sammen med en amerikaner. Det blir nok jeg som må forsvare de norske fargene, ler Gjelsten.

<B>VM-KAMP:</B> I dag kjører Kjell Inge Røkke (t.h.) og Bjørn Rune Gjelsten den fjerde siste VM-runden i offshore.