Røkke & Gjelsten taper 120 mill. i året

Wimbledon har blitt en dyr affære for Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke. Fotballklubben taper 120 mill. kroner i året etter nedrykket fra Premier League.

Det er dagens Evening Standard som offentliggjør tapsanalysene i Egil Drillo Olsens tidligere klubb. Kjell Inge Røkke eier 80 prosent av aksjene i klubben, mens Bjørn Rune Gjelsten overtok de resterende 20 fra Sam Hammam i vår.

Lønn trekker mest

Etter nedrykket opplever Wimbledon en helt ny økonomisk virkelighet. Borte er TV-pengene fra Sky Sports og klubbens lille supporterskare har blitt enda ensommere uten kanonmotstandere på Selhurst Park.

Det eneste som er større i 1. divisjon er de røde tallene i regnskapet. Underskuddet er beregnet til hele 120 mill. kroner.

- Akkurat nå pådrar klubben seg et stort underskudd. Vi rykket ned med strukturen til en Premier League-klubb, sier Gjelsten til avisa.

Gjelsten er fungerende styreformann i London-klubben og griper aktivt inn for å stoppe den negative trenden.

- Våre største kostnader er lønn til spillere, og vi kommer til å stramme inn stallen. Vi mistet en stor del av TV-inntektene, og trekker ikke like mange tilskuere fordi vi ikke spiller mot de store klubbene, sier Gjelsten.

I kveld løper Gjelstens gutter ut mot Manchester City i ligacupens 3. runde. En seier kan sørge for gode ekstrainntekter. Gjelsten er fornøyd med manager Terry Burtons innsats etter at Drillo fikk fyken.

- På banen går det ganske greit for tida. Vi skulle gjerne vært et av de to lagene på toppen, men det er lenge igjen av sesongen, sier nordmannen.