Røkke-comeback neste år

ARENDAL (Dagbladet): Kjell Inge Røkke gjør comeback i offshore-sirkuset neste år etter ett års pause. Hans nye båt er allerede under bygging.

Det har Dagbladet fått bekreftet av flere uavhengige kilder i VM-byen de siste dagene.

Den båtfrelste og mediesky finansmilliardæren overvar også i all hemmelighet fartskonkurransen i Arendal fra en båt i går - sannsynligvis uten at noen medier klarte å observere ham.

Han unnlot også å stille på vennen Bjørn Rune Gjelstens store private arrangement i går kveld.

Bygges i USA?

Om vi tolker Bjørn Rune Gjelsten rett, bygges offshore-båten i disse dager i USA.

- Kjell Inge er tilhenger av amerikansk utstyr. Han har jo tidligere også kjørt aktivt i USA, og hans co-pilot Jim Dyke er jo amerikaner. Jeg håper og tror at han er tilbake neste sesong. Sporten trenger ham, sier Gjelsten til Dagbladet.

Dagbladet vet også at Røkke som tilskuer under VM-runden i Korsika for en måned siden var i samtaler med Victory-teamet fra Dubai med tanke på mulig båtkjøp.

- Kjell Inge har vist interesse for våre båter, men ingen ting er bestemt, sier Victory-teamets Jean-Marc Sanchez til Dagbladet.

Nordmannen Erik Kirkedelen i båten Jolly Motor legger ikke skjul på at drømmen ville være å kjøre for et norsk team med muligheter til å kjempe helt i toppen.

To båter?

- Jeg har hørt at han vurderer å stille med to båter neste år. Det ville vært fantastisk om Kjell Inge og jeg var piloter i hver vår båt, sier Erik Kirkedelen - som foran dagens VM-runde ligger på tredjeplass i sammendraget med den italienske teamet Jolly Motor. Alle andre Dagbladet har snakket med gleder seg til å få Røkke tilbake.

Kjell Inge Røkke var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld.