Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke, Dæhlie og I til Nagano

Bjørn Dæhlie, Erling Jevne og Kjell Inge Røkke satte seg i ettermiddag inni milliardær Røkkes privatjet med destinasjon Nagano. De to skikongene måtte imidlertid vente tre kvarter på en forsinket Røkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Røkke og Dæhlie og I, smilte Erling Jevne før motorene satte i gang.

Det hele startet med at Kjell Inge Røkke ville spandere flyhaik til Japan for Dæhlie og Jevne:

- Du sier ikke nei til et slikt tilbud. I fjor hadde jeg store problemer underveis til og i Nagano. Lang og slitsom reise og problemer med døgnomstilling gjorde at jeg følte meg slapp hele tiden. Nå slipper jeg alt dette, sa Bjørn Dæhlie til NTB.

Slipper buss

Norges store gullfavoritt slipper også seks slitsomme timer i buss fra Tokyo til Nagano.

- Jeg føler det ikke er nødvendig å forsvare denne måten å reise på overfor noen. Det er første gang jeg reiser med et privatfly, men jeg vet det er mer behagelig og raskere, sa Dæhlie.

- Jeg tror ikke noen av konkurrentene reiser på denne måten, det kan i så fall være et fortrinn. Men til sjuende og sist er det vel gutten oppå skia som er avgjørende - dessverre, sa Dæhlie muntert.

Glemte lua

Elleve timers flytur direkte til OL-byen ventet reisefølget. Jet'en skulle mellomlande i Russland «et sted», og deretter gikk turen til Dubai. Forventet ankomst Nagano var 10.00 lokal tid i morgen (02.00 norsk tid).

- Det blir nok behagelig, og selv om noen sikkert synes det er råflott å reise på denne måten hadde jeg ingen betenkeligheter med å si ja da Bjørn spurte om jeg ville være med, sa Jevne.

Han hadde tydeligvis reisefeber, for han glemte både lua og avisen sin på toalettet før han reiste. Lua ble overlevert Jevne i siste liten.

- Har du snakket med Røkke tidligere?

- Nei, aldri. Han er sikkert en hyggelig kar. Vi får nok pratet litt, men ellers har både Bjørn og jeg seriøse planer om å sove bort det meste av turen, fortsatte Jevne, som ikke så bort fra at det kanskje også vanket noe å bite i underveis.

- Kanskje kaviar og champagne, du vet jo aldri, sa Jevne og flirte.

(NTB)

<B>KOM FOR SEINT:</B> Tre kvarter etter at reisefølget hadde satt seg i flyet, ankom Kjell Inge Røkke GA-terminalen på den militære delen av Fornebu.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!