Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke fant toppfarten

TRIESTE (Dagbladet): Jublende glad, viftende med et norsk flagg, kom Kjell Inge Røkke tilbake til toppen i den europeiske klasse 1 for offshorebåter i går. - Alt var perfekt. Dette skal bli en spennende sesong, sier vinneren etter å ha fått en varm seiersklem av kjæresten Celina Midelfart.

Bjørn Rune Gjelsten og hans Spirit of Norway kjørte inn til en klar annenplass og sikret en stor norsk dag i Trieste i går.

- Kjempegøy, sier Celina Midelfart, som fulgte løpet fra teambåten og som fotograferte sin kjæreste og helt da han tok imot pokalen.

God start

Kjell Inge Røkke og hans andrekjører Jim Dyke fikk en god start, men måtte legge seg bak Victory 1 fra Dubai. I den sjette runden av i alt 11, klarte Røkke å smyge seg innenfor Victory og passere.

- Vi fikk rein sjø foran oss og sørget for å presse dem ut slik at de måtte kjøre lengre svinger enn oss. Samtidig måtte de kjøre båten hardere for å følge oss. Vår båt oppførte seg helt perfekt, sier Kjell Inge Røkke til Dagbladet.

Presset ut

Det endte med at Victory 1 presset maskinene for hardt og måtte bryte. De siste fire rundene sto det mellom Røkke og Gjelsten.

De to andre norske kjørerne, Andreas O. Ugland og Eric Kirkedelen (kjørte tidligere med Atle Skårdal), måtte begge bryte på grunn av maskinproblemer.

Høy stemning

- Vi ledet så klart at vi kunne kjøre kontrollert inn til mål. Det var utrolig gøy å få denne starten på sesongen, men det er mange løp igjen før årets vinner skal kåres, sier Aker RGI-sjefen.

Stemningen var høy i de norske og italienske teltene etterpå. Røkke kjører for det italienske laget Jolly Motor og måtte akseptere at vertskapets nasjonalsang ble spilt da han mottok pokalen.

- Jeg tar det jeg får jeg. Min oppgave er å kjøre så godt jeg kan, og på den måten levere gode resultater til min oppdragsgiver, sier Røkke, som hadde et norsk, et italiensk og et amerikansk flagg i båten.

Lykkelig president

- Vi er meget godt fornøyd med mr. Røkke. Han er en suveren og svært profesjonell båtkjører. I dag kjørte han helt perfekt. Vi er lykkelige, sier president Giampaolo Maffioli i Jolly-konsernet.

Røkke vurderer Bjørn Rune Gjelsten som en av de farligste konkurrentene i årets sesong.

- Det er mulig at vi får en duell mellom Bjørn Rune og meg hele denne sesongen, men han har mer erfaring og kan bli vanskelig å slå, sier Røkke.

Etter løpet var han helt tørr i munnen etter å ha svettet av seg to liter væske. Likevel valgte han å tømme hele champagneflaska i sprutende søyler over konkurrenter, presse og publikum.

- Det blir ingen stor seiersfest. Vi skal unne oss litt god mat og brus før vi reiser hjem. Det er en ny arbeidsdag i Oslo i morgen, sier Kjell Inge Røkke.

GULLGUTTEN: Celina Midelfart ga kjæresten Kjell Inge Røkke en varm gratulasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling