Røkke gikk rundt

Kjell Inge Røkke slapp med skrekken da båten hans i godt over 200 km/t fikk et løft og slo rundt. Kraftig forslått ble han og throttleman Jim Dyke sendt til sykehus for observasjon.

- Det gikk veldig bra dem. Røkke er i godt humør, men er kraftig forslått, så han måtte være et par timer til på sykehuset til observasjon, sa pressetalsmann Rolf Nereng til NTB.

Kjell Inge Røkke var i ferd med å ta igjen Bjørn Rune Gjelsten da uhellet var ute vel halvveis på sisterunden. Det sier seg selv at det er store krefter som er i virksomhet i så høye hastigheter. Røkkes båt «Reviere» ble kraftig ramponert og det kreves mye arbeid for å få båten klar til neste VM-runde i tyske Travemünde om tre uker.

Den første runden i årets offshore-VM for C1-båter ble vunnet av «Victory 7» med fra De forente arabiske emirater med Ali Nasser og Ali Al Qama. De vant foran landsmennene Mohammed Al-Marri og Saeed Al-Tayer i «Victory 1», mens Gjelsten i «Sprit og Norway» endte på tredjeplassen.

- Målet mitt er hele tiden å være blant de tre beste. Derfor er jeg fornøyd med plasseringen selv om vi la lista litt høyere etter seieren i tidskjøringen lørdag, sa Gjelsten til NTB.

Bevisst taktikk

- Vi ledet også ut fra start, men la oss bevisst ned på andreplass og lå hele tre-fire sekunder bak «Victory 7». Da vi skulle ta dem igjen fikk vi masse vann i innsuget. Vi mistet en sylinder på den ene motoren og ble først tatt igjen av «Victory 1», sa Gjelsten som synes synd på Kjell Inge Røkke.

- Det er ikke hyggelig det som skjedde. Det skal mye arbeid til for å komme tilbake, sa Gjelsten.

Gjelsten har selv gått en rekke ganger rundt med «Spirit of Norway». I fjor fikk han hele båten delvis knust under VM-runden i Travemünde. Det var så vidt han fikk båten klar til runden i Arendal. I år er Arendal droppet, men Scandinavia Grand Prix kjøres i Oslo 11. august.

(NTB)

GIKK RUNDT: Røkke måtte til sykehus etter et rundvelt i Italia i dag.
FARLIG SPORT: Også i går var det et rundvelt. Pilot Edoardo Pirelli på den italienske båten Highlander» gikk rundt og skrellet av store deler av skroget. Han ble reddet hel og frisk opp av sjøen etterpå.
FIKK TREDJEPLASS: Gjelsten lå 30-40 meter foran Røkke de sistnevnte gikk rundt.