Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke har mer inne

Kjell Inge Røkke har mer å gå på etter fartsløpet hvor han kom på andreplass i går. Det lover godt foran dagens VM-runde i offshore i Arendal.

- Jeg kunne kjørt bedre i den ene svingen. Der har jeg litt å hente, sier Kjell Inge Røkke.

I går så det lenge ut til å bli en fantastisk jubeldag for Norge. For inntil Dubai-båten «Victory 7» kuppet førsteplassen i siste forsøk var det trippel norsk i teten: Røkke - Gjelsten og Erik Kirkedelen i båten Highlander.

Taktikeren Røkke ledet etter to av tre runder - og valgte bevisst å vente med sisterunden inntil noen eventuelt slo tida hans.

Da «Victory 7» slo tida hans med over ett sekund, hadde Røkke tida deres å kjøre på.

Han og makker Jim Dyke klarte å forbedre sin tid litt, men endte til slutt 92 hundredeler bak vinnerteamet.

- Jeg bestemte meg for å vente lengst mulig med sisterunden. Av to grunner:

Hvis ingen hadde slått tida vår, ville jeg stått over sisterunden. Dessuten hadde jeg et håp om at vinden skulle løye, hvilket den gjorde.

Målsettingen i dag er å havne på pallen.

- Uten mekaniske problemer er pallen inne rekkevidde. Men dette fartsløpet behøver ikke gi noen indikasjon på hvordan det går i løpet. Offshore-løpet og fartsløpet er så forskjellig som 100 meter og maraton, sier Røkke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media