Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Oppdal vant NM-stafetten i Meråker

Røkke-hjelp ga NM-gull

Søstrene Øyre Slind tok NM-gull etter en hjelpende hånd og fly fra Kjell Inge Røkke.

MERÅKER/OSLO: Et privatfly signert Kjell Inge Røkke sørget for at Oppdal gikk inn til NM-gull på stafett, foran Nes Ski og Heming.

Det var de tre søstrene Astrid, Silje og Kari Øyre Slind som kunne juble for NM-gull på kvinnestafetten i NM. Dermed tok de sitt første NM-gull på stafett sammen siden 2015.

- Det var en litt mer solid seiersmargin enn på Røros (i 2015, red.anm.), men dette kan vi repetere mange ganger til om vi får lov til det. Det er stort, og jeg må innrømme at jeg ble ganske rørt da det ble lagt på musikk mens Kari kom inn på stadion her. Når du vet at dette er noe vi har gjort sammen, så er det stort. Det er sjelden vare, sier Silje Øyre Slind til Dagbladet.

I utgangspunktet skulle ikke de tre delta på NM-stafetten. Astrid er nemlig del av langløpssirkuset og skulle ha gått Ski Classics-rennet fra Toblach til Cortina lørdag.

Tok privatfly

Dermed ville hun ikke rekke å komme seg til Meråker i tide til søndagens stafett. Da Røkke fikk høre av en bekjent at Oppdal-jentene trengte hjelp stilte han raskt med et privatfly. Røkke eier nemlig en hytte og hyttefelt i nettopp Oppdal.

-Da fikk vi høre at selveste Kjell Inge Røkke stilte med privatfly for å få henne oppover, og da er det bare å brette opp ermene og gå, smilte Silje Øyre Slind til etter lørdagens fellesstart med skibytte i NM.

Rennet i Italia ble imidlertid avlyst på grunn av rasfare og Astrid Øyre Slind kunne bruke lørdagen på å reise hjem. Etter mye trafikkaos i Mellom-Europa, kom jetflyet til Røkke til god hjelp da hun ankom Gardermoen og ble fraktet videre til Værnes.

Den eldste av Slind-søstrene landet ikke i Trøndelag før klokka ett, men det var nok til å sikre NM-gullet.

- Jeg hadde starta hjemreisen klokka seks på morgenen, så det var seigt, men det var verdt det, sier Astrid Øyre Slind.

Sikret gullet på siste etappe

På første etappe klinket Anna Svendsen tidlig til for Tromsø, og hun fikk følge av Silje Øyre Slind. De to gikk flere kilometer sammen i front, men så ble det for tungt for Slind. Etter en knallsterk etappe ledet Tromsø med 17,7 sekunder på Oppdal ved første veksling.

- Det var gøy å gå. Jeg følte meg pigg i dag, så det var bare å kjøre på, sa Svendsen til NRK.

Astrid Øyre Slind tok igjen forspranget på annen etappe, men bak kom Heming-veteran Astrid Uhrenholdt Jacobsen stormende. Hun startet 50 sekunder bak Tromsø, men sendte ut tidligere VM-gullvinner i skiskytterstafett, Fanny Horn Birkeland, først på ankeretappen.

Etter NM-bronsen i går var Kari Øyre Slind favoritt til å avgjøre på slutten. Hun hentet raskt inn sekundene fram til Birkeland og så seg aldri tilbake.

Etter 1,5 kilometer var avstanden ned til Weng og Birkeland på et halvt minutt. Slind fortsatte å kjøre på og i mål var differansen ned til Nes på sølvplass 44,7 sekunder. Heming tok bronsen 1,22 minutter bak.

Nes med Amalie Håkonsen Ous, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng tok sølvet, mens Heming-trioen Marion Rønning Huber, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Fanny Horn Birkeland fikk bronse.