Røkke krever unnskyldning

Alvorlig syke Kjell Eystein Røkke satt sjøl oppe og så Gerhard Helskog og Kåre Valebrokk beklage seg på TV i går. OL-legen fatter ikke at de presterte å unnlate hans navn i rekka av unnskyldninger.

- Det har i grunnen vært noen vonde dager, sier den tidligere langrennslegen til Dagbladet.

I «Rikets Tilstand» ble Røkke beskyldt for å ha bestilt 150 produkter, hvorav ni fra dopinglista, til OL i 1994.

Han hadde sett TV2s langflate beklagelse da vi snakket med ham og følte seg oversett av både Valebrokk og Helskog. De nevnte seere, utøvere, og idrettens anseelse. Røkke savnet seg sjøl.

- Den eneste som ikke får noen beklagelse er den eneste mannen som er beskyldt for noe, og nevnt med navn i programmet. Jeg jobbet med skiidretten i 26 år, og dette fortjener jeg ikke, sier Røkke.

- Er du bitter?

- Ja, jeg er i grunnen det.

Går til sak

Røkke er sterkt redusert av sykdom, men har fulgt skandalesaken så nøye han har maktet de siste dagene.

- Jeg blir jo litt engasjert når det kommer opp noe sånt, og uansett hva de gjør, så kommer aldri til å klare å gjenopprette skaden de har gjort, sier han.

Han har heller ikke tenkt å nøye seg med en beklagelse - om den kommer. Han bekrefter overfor Dagbladet at han vil forfølge saken rettslig.

- Ja, jeg vil gjøre det.

Nå håper Røkke at han beholder formen slik at han får delta på julebordet sammen med gamle skivenner 6. desember.

- Må beklage

På julebordet 6. desember kommer også Inge Bråten, landslagssjefen for langrennsløperne under OL på Lillehammer i 1994. Han skjønner at Røkke er bitter over å være utelatt fra unnskyldningene som ble lest opp på TV.

- Det skjønner jeg godt, men slik er det alltid. Det er løperne som får beklagelser. Det er ikke bare-bare for meg heller. Jeg driver med rådgivning privat, og kommer til å merke beskyldningene på lommeboka, sier han.

Bjørge Stensbøl mener det er åpenbart at TV2 må beklage til absolutt alle de har skitnet til.

- Selvsagt må de beklage til Røkke. TV2 har for øvrig brakt hele det idrettsmedisinske miljøet i Norge i vanry. Det er for eksempel helt absurd at en mann som Sverre Mæhlum - som har de høyeste etiske standardene jeg noen gang har møtt - skal bli møtt og betraktet med usannheter, insuniasjoner og løgner som følge av dette.

OL-LEGE: Kjell Eystein Røkke var landslagslege under OL på Lillehammer og den som fikk de tøffeste beskyldningene mot seg i «Rikets Tilstand».