Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke nest best i Arendal

Kjell Inge Røkke måtte finne seg i en litt skuffende andreplass under tidskjøring i Tromøysundet i Arendal. I den italienske båten «Jolly Motor» var han snaue sekundet bak vinneren.

Men gambleren Røkke tok heller ikke helt fri. Han hadde beste tid på den 2,5 nautisk mil lange løypa før «Victory 7» med Mohammed Al Marri og Saeed Al Tayer i båten satte ny bestetid helt mot slutten av kjøringen. Da lå Røkke og throttleman Jim Dyke bare og ventet på at vinden skulle løye, og at ledertiden båten hadde ville holde.

-Jeg ventet helt til slutt. Først og fremst for at jeg visste vinden ville løye litt rundt 16-tiden. Hadde helst sluppet å kjøre, men da de (Victory 7) kjøre raskere enn meg måtte jeg ut, sa Røkke. Som noterte 1.32,02 mot Al Marris 1.31,10.

-Det var vanskelig å kjøre i en slik krapp løype. Båtene er ikke konstruert for slike svinger som det var her. Å sammenligne tidskjøringen mot søndagens løp er som å sammenligne en 100 meter mot maraton, sa Røkke.

Så langt i VMs tidskjøring har «Victory 1» vunnet de tre første, men lørdag ble det bare en 5. plass. Bjørn Rune Gjelsten i norske «Spirit of Norway» tok tredjeplassen, mens Erik Kirkedelen i den italienske båten «Highlander» hadde fjerde raskeste tid.

(NTB)

VENNER ELLER FIENDER: Kjells Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten er to harde konkurrerenter i båtsportens formel 1 offshore klasse.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media