Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke og Gjelsten hyllet Bjørndalen

PARK CITY (Dagbladet.no): Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten hyllet den firedobbelte OL-kongen Ole Einar Bjørndalen (28) i natt. Se bildene fra gullfesten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er egentlig urettferdig at jeg skal si noe om Bjørndalens prestasjoner, men når du nå spør så kan jeg si at Bjørn Rune og jeg snakket om det og er enige om at hans fire gull er så utrolig at det vil ta år før man skjønner hvor stort det egentlig er, sier Kjell Inge Røkke til Dagbladet.no.

Stafettheltene Bjørndalen, Frode Andresen, Halvard Hanevold og Egil Gjelland sprutet champagne i stor stil på gullfesten til skiskytterforbunders generalsponsor Vital _ hvor kjendisprofilen var høy.

Til middagen ble Bjørndalen plassert mellom den gamle skihelten Oddvar Brå og Kjell Inge Røkke. Her ble han utspurt om både glid, skyting, stavbrekk og opplevelsen av å gå Norge inn til Norges første OL-gull i skiskytterstafett.

Røkke og Gjelsten er begge idrettsmenn sjøl, som piloter i offshore. Men de legger ikke skjul på at Bjørndalen & Co. driver på et helt annet nivå.

- Det kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Her snakker vi om utøvere som har dedikert det meste av sin ungdom til sin idrett. Og det har vært en fantastisk opplevelse å få oppleve dette på nært hold. Vi har kost oss glugg ihjel under hele oppholdet, smiler en opplagt Røkke.

Bjørn Rune Gjelsten var i sin ungdom aktiv skiløper, og er aller mest imponert over Bjørndalens fart i sporet.

- Han er en god skytter, men Ole Einar viser at det er slutt på tiden hvor skiskyttere ikke er like gode som utøverne i spesiallangrenn. Han presterer langrenn på toppnivå, og man må sette dette i perspektiv for å forstå hvor stort det egentlig er, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Etter gullbanketten i Park City satte skiskyttergutta kursen for utøverhotellet Inn On The Creek i Soldier Hollow for et nachspiel.

Ole Einar Bjørndalen er svært måteholden med alkohol, men selv han unnet seg litt champagne i natt. Det er lov når du har vunnet fire gull i ett og samme OL.

På formiddagen i dag satte han kursen for Norge, hvor han skal slappe av noen dager før verdenscupen starter opp igjen.

BEUNDRER:</B> Klart folk vil kikke nærmere på en gullmedalje, Halvard Hanevold.
<B>SUKSESSGJENG:</B> Røkke og Gjelsten skåler for Ole Einar Bjørndalen på gullfesten i natt.
GULLGUTTER:</B> Cowboy-gutta viser fram edelt metall. Fra venstre: Halvard Hanevold, Egil Gjelland, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen.
Hele Norges coronakart