Røkke og Gjelsten i toppfart

KONGSVINGER/OSLO (Dagbladet): Tida fløy for Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten i går. De flinkeste gutta i bedriftsklassen startet dagen med å løpe hver sin etappe i Holmenkollstafetten. Så slengte finansduoen seg i helikopteret for å rekke Molde-seieren borte mot Kongsvinger.

og HALVOR BYFUGLIEN

Mens Kjell Inge Røkke løp stafettens lengste etappe på 2480 meter fram til Frognerparken, sleit Bjørn Rune Gjelsten seg opp den aller tyngste etappen på 1790 meter opp til Besserud. Men RGI-gutta er tydeligvis ikke like komfortable i joggesko som i italiensk skinn: Aker/RGI ble nummer 245 i klasse menn bedrift, slått av lag som Salemkirkens 1. lag (7. plass), Landbruksdepartementet (70. plass), Drammensdistriktets Skogeierforening (139. plass) og Saga Solreiser (236. plass). Men verre var det nok å havne bak Finansdepartementet (175. plass)- 2.08 minutter foran Røkke & co.

Det til tross: Johan Kaggestad, som i sin tid trente Grete Waitz og Ingrid Kristiansen til verdenstoppen, mener RGI-gutta gjør en suveren jobb for folkehelsa.

- Gode modeller

- Røkke og Gjelsten er gode modeller. De vet nok godt at ungdommen som konkurrerer om arbeidsplassene også i deres bedrift er i dårligere form enn ungdommen var for 10- 20 år siden, sier mannen som i sin tid ble kalt «verdens beste langdistansetrener».

- Holder du deg i form, blir du mindre syk og mer kreativ. En arbeidstaker som er godt fysisk trent kan prestere 20- 30 prosent bedre. Man tåler presset i dagliglivet bedre, sier Kaggestad

- Jeg er sikker på at Røkke og Gjelsten skjønner dette. og at det er en av grunnene at både de- og deres bedrifter- klarer seg så godt.

I garderoben etter Molde-kampen tok Røkke imot rosen fra Kaggestad med lett latter, men ikke totalt blottet for en seriøs undertone.

- He-he. Ja, jeg prøver å trene hver dag, men det går ikke alltid. Ligger vel på et snitt på fem ganger i uka. Mest løpetrening, sier Røkke. Dessuten er ikke finansielle muskler alt her i livet.
- Jeg har begynt med litt vekter også, røper han.

Om innsatsen i stafetten tidligere på dagen, sier Røkke:

- Jeg er godt fornøyd med etappen min, men jeg er enda mer tilfreds med kampen, sier Røkke.

Elite-fest

Røkke travet rundt i Molde-garderoben sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik og Molde-trener Erik Brakstad.

Røkke hygget seg, gikk bort til Moldes beste spiller, Daniel Berg Hestad, som satt og så i gulvet og drakk Solo:

- Smil litt da gutt, sa Røkke som var i champagnehumør.