Røkke ønsket selv å avsløre Solskjær-svar

Det opplyste Røkkes talsperson Atle Kigen til radiostasjon.

VAR MED PÅ AVSLØRINGEN: Kjell Inge Røkke skal selv ha ønsket å avsløre svarene Solskjær ga.
Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
VAR MED PÅ AVSLØRINGEN: Kjell Inge Røkke skal selv ha ønsket å avsløre svarene Solskjær ga. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Kjell Inge Røkkes tre spørsmål til Ole Gunnar Solskjær, som han ikke følte ble besvart på en tilfredsstillende måte, ble den utløsende faktoren for Akers overraskende brudd med Molde.

I et intervju med Romsdals Budstikke lørdag kveld valgte Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen å gå ut med svarene - der Solskjær bekrefter at han ønsker å forlate klubben så snart han kan dersom tilbudet fra Aston Villa kommer.

Nå har det kommet fram at Kjell Inge Røkke og styreledelsen i Molde i fellesskap valgte å offentliggjøre svarene Ole Gunnar Solskjær ga før han reiste for å møte Aston Villa, det melder Radio Norge.

Røkkes talsperson, Atle Kigen, skal ha opplyst følgende via en tekstmelding til radiostasjonen søndag ettermiddag:

«Spørsmålene ble stilt på vegne av Øystein Nerland (styreleder i MFK), Leif-Arne Langøy (styreleder Molde Fotball) og Kjell Inge Røkke (styreleder i Aker). Det var ingen fortrolig samtale, men spørsmål fra tre av interessentene i fellesskapet. Svarene fra Solskjær er en del av sakens kjerne. Med den store offentlige interessen rundt saken, valgte de tre interessentene og klubbens direktør å gjøre informasjonen tilgjengelig for alle.», skrev Kigen.

- Gavner ikke noen Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen har fått kritikk etter at han lørdag kveld røpet Solskjærs svar. Hovedpersonen selv sa dette om avsløringen:

- Hovedingrediensene kan jeg imidlertid bekrefte. I dag hadde vi en fin samtale innad i klubben hvor vi ble enige om at vi skal se framover. Og så kommer dette ut. Dette gavner ikke noen i klubben, sier Solskjær.

Nå virker imidlertid samarbeidsklimaet å være kjøligere enn noensinne. Molde-manageren synes det er trist at en intern samtale lekkes til pressen av Moldes direktør.

- Dette viser hva slags spill dette er, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.