Røkke racer igjen ... hvis han får tid

Offshore-sirkuset venter på Kjell Inge Røkkes (43) comeback neste sesong, og moldenseren har en plan. Men jobben kan stoppe satsingen.

Spekulasjonene har gått høyt siden i sommer om Kværner-raideren skulle kjøre båt neste sesong. Nå har han bestemt seg.

- Jeg satser på å kjøre denne sesongen, men tida kommer til å avgjøre det. Jeg må ha tid til å gjøre mine forretningsmessige forpliktelser også, sier Røkke til Dagbladet, via sin pressetalsmann Rolf Nereng.

Ikke «Jolly Motor»

Fortsatt vil Jim Dyke være throttlemannen hans, men duoen kommer ikke til å kjøre «Jolly Motor». Røkke er godt i gang med å få bygget en ny båt i USA, og denne skal stå klar til offshore-sirkuset starter 19. mai i Marseille- uansett om 43-åringen sitter i den.

- Men jeg har et ønske om å kjøre, sier Røkke.

Hans offshore-kompis Bjørn Rune Gjelsten er veldig glad for at Røkke har bestemt seg for å forsøke seg igjen. Røkke var mannen som dro 45-åringen med seg i båtsporten.

Får æren

- Æren for at jeg ble første nordmann som vant et løp i november 1997, og vant VM i 1998, må jeg dele med Kjell Inge. For meg er det inspirerende at han skal være med igjen. Han har vært en av frontfigurene i sporten, sier Gjelsten til Dagbladet.