Røkke-ros til kaptein Daniel

MOLDE (Dagbladet): Både glad og imponert roste Kjell Inge Røkke i går lagkaptein Daniel Berg Hestad for måten han har reist seg til å bli lederfigur både på og utenfor banen etter fyllekjøringa som endte med fengselsstraff. Lagkameratene henger seg på hyllesten.

Røkke har ikke sett Molde før i år. I går tok han med seg Celina Midelfart til hjembyen og fikk se blåtrøyene med glimt av festfotball.

- Jeg er imponert. Særlig over jevnheten i laget. Men Daniel var god, sier Røkke, som først og fremst likte den kollektive motivasjonen i Molde-manskapet.

Om Daniel Berg Hestad, sier han dette:

- Jeg er redd for å si så mye om dette, men jeg er glad for at Daniel nå framstår som den mannen jeg alltid har trodd han har vært, sier Røkke.

Tilbakelagt

I går la Berg Hestad opp til både Knut Anders Fostervolds 2-0 og innbytter Bernt Hulskers 3-0. Sammen med sin nesten like gode midtbanemakker Karl Oskar Fjørtoft presset han Molde framover på banen for første gang i år. Samtidig tok han ansvar for at den defensive strukturen holdt helt inn.

- Selvfølgelig er det hyggelig å høre dette fra Røkke. Godt å få støtte, men dette har jeg lagt bak meg, sier Daniel til Dagbladet.

I fjor høst sonet han fengselsstraffen etter at han i fylla kjørte inn i en gravemaskin etter avslutningsfesten for Molde året før.

Venstreback Knut Anders Fostervold er spilleren som sammen med Daniel har spilt flest sesonger for Molde. Han deler Røkkes oppfatning av Daniel:

- Daniel har vokst personlig det siste året. Han har blitt både far og lederfigur for oss andre både på og utenfor banen. Dette er godt for ham sjøl også.

Fostervold husker godt hvordan Daniel var før:

- Tidligere kunne Daniel bli sur og tok ting veldig tungt. Han klarte ikke å holde fokus og kjeftetet både på dommer og medspillere. Nå er dette borte. Han har blitt en ener, sier Fostervold.

Tøft program

Molde som lag har også vokst. I går var skade- og sjukdomsforfulgte Viking ingen målestokk for Gunder Bengtssons lag.

- I dag var vi gode. Vi lyktes med å stå høyt, og håper vi fikk roet ned kritikerne litt, sier Berg Hestad.

  • 1-0 kom på en volleykanon fra Andri Sigthorsson like før pause.

- Hva kan jeg si: Jeg bare tok den på brystet og skjøt, sier han.

  • 2-0 satte Knut Anders Fostervold etter nydelig samspill med Karl Oskar Fjørtoft og Daniel Berg Hestad opp langs venstrekanten.

3-0 satte Bernt Hulsker inn på overtid bak et Viking-forsvar utspilt av Berg Hestads perfekte pasning.

- 3-0 mot Viking er veldig bra. I 70 minutter var vi gode. Nå får vi prøve å være gode i 90 minutter, sier Gunder Bengtsson.

I de tre neste kampene skal Molde ut mot Lyn på Ullevaal, Lillestrøm på Røkkeløkka og Rosenborg på Lerkendal.

- Et knalltøft program. Og vi kan enda bedre enn i dag. Vi må få flere folk opp på banen på overganger og ved innlegg. Vi må tørre enda litt mer, sier Berg Hestad.

- Utrolig lite bråk

Det får han ganske sikkert med seg lagkameratene på.

- Det har vært utrolig lite bråk i forhold til det vi har vært vant til. Vi har holdt fokus på det sportslige og jaget hverandre fram. Vi godtar ingen unnasluntring, sier Fostervold.

Han innrømmer at Molde-miljøet til tider har vært utrivelig.

- Det var mye grining og sutring i gruppa, men det har vi tatt tak i, sier Fostervold.

Først og fremst er samholdet og den gode kjemien skapt gjennom trening.

- Vi har aldri vært bedre trent. Det er ikke tilfeldig at begge backene har scoret i de to siste kampene, sier Fostervold.

Viking-trener Benny Lennartsson er også imponert:

- Molde blir nummer en eller to på tabellen. I verste fall blir de nummer tre.