Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke sender langrenns-foreldrene på luksushotell

Bruker en kvart million på hotellopphold og billetter til ski-VM.

LUKSUSHOTELL: Her skal foreldrene til utøverne på langrennslandslaget bo den siste helga i VM. Holmenkollen Park Hotel Rica er bygget i dragestil og ble kårets til landets beste i fjor. Foto: Erlend Aas /Scanpix
LUKSUSHOTELL: Her skal foreldrene til utøverne på langrennslandslaget bo den siste helga i VM. Holmenkollen Park Hotel Rica er bygget i dragestil og ble kårets til landets beste i fjor. Foto: Erlend Aas /Scanpix Vis mer

For noen dager siden sendte Røkke-selskapet Aker ASA ut invitasjoner til foreldrene til de 24 langrennsutøverne som ligger an til å kunne få gå under VM i Holmenkollen.

I brevet står det at finansmannen og Aker ønsker å takke foreldrene til Petter Northug, Marit Bjørgen og alle de andre for å ha fått fram Norges enere i langrennssporet.

Svinedyre billetter
Takken er VM-billetter og hotellopphold på Holmenkollen Park Hotel Rica, som ble kåret til Norges beste hotell i fjor av «World Travel Awards».

Hotellet ligger en liten Northug-bakke unna skianlegget, og har spektakulær utsikt over hovedstaden.

Kommunikasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen, bekrefter foreldremøtet overfor Dagbladet.

FÅR MAMMA PÅ BESØK: Eldar Rønning. Foto: Kyrre Lien/Scanpix
FÅR MAMMA PÅ BESØK: Eldar Rønning. Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

— Kjell Inge Røkke og Aker har invitert foreldrene til alle de 24 landslagsløperne i langrenn for å få oppleve VM på hjemmebane. Som stolt sponsor ønsker vi at foreldrene skal få kunne oppleve folkefesten i Oslo, sier Kigen.

Han ønsker ikke å gå inn på hvor
mye dette koster hovedsponsoren for langrennslandslaget, men et overslag Dagbladet har laget, viser at prislappen er på drøyt 250.000 kroner.

Da har vi lagt til grunn en relativ beskjeden pris for 24 dobbeltrom (1500,- per natt), pluss billetter (dagspass) til 48 foreldre torsdag til og med søndag i VM-anlegget i Holmenkollen.

— Fortjent
— Vi synes foreldrene fortjener dette. Her er det mange ildsjeler som har stått på for barna sine og langrennssporten. Dette blir et historisk foreldremøte i VM-sammenheng, sier kommunikasjonsdirektør Kigen.

Aker ASA tok over som hovedsponsor for langrennslandslaget før denne sesongen. Industrigiganten spytter inn 60 millioner kroner over fire år, og før jul ga konsernet langrennseliten og støtteapparatet til sammen 54 lesebrett av typen iPad.

Sportselsker
Kjell Inge Røkkes engasjement i idretten er imidlertid ingen godt skjult hemmelighet. Støtten til Molde FK er kjent for de fleste, men finanskjendisen har også involvert seg i vinteridretten i en årrekke.

I CANADA: Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig under OL i fjor. Foto: Arnt E. Folvik
I CANADA: Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig under OL i fjor. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Før Nagano-OL i 1998 inviterte han Bjørn Dæhlie og Erling Jevne til å reise med privatflyet sitt til Japan.

I tillegg har han flere ganger tatt regningen da norske utøvere har holdt gullfest.

Under OL i Vancouver for ett år siden inviterte romsdalingen personlig foreldrene til Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Eldar Rønning med seg til Canada.

Eldars mor Bodil Rønning glemmer ikke Vancouver-turen.

I USA: Gjelsten (f.v.), Røkke, Bjørndalen og Brå feirer gull under OL i 2002. Foto: Bjørn Langsem
I USA: Gjelsten (f.v.), Røkke, Bjørndalen og Brå feirer gull under OL i 2002. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

— Det var en fantastisk opplevelse, og noe vi ikke hadde fått med oss om det ikke var for Røkke, sier hun til Dagbladet.

— Nå gleder vi oss veldig til å dra til Oslo, og til å møte de andre foreldrene. Vi takket ja med en gang vi fikk invitasjonen. Det er veldig gøy å bli satt pris på som langrennsildsjeler, legger hun til.

JETSETT: Kjell Inge Røkke på vei til privatjeten før OL i 1998. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
JETSETT: Kjell Inge Røkke på vei til privatjeten før OL i 1998. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling