Røkke sliter med båten

Til tross for det vanvittige rundkastet i 250 km/t i forrige VM-runde, er Kjell Inge Røkke heltent foran helgas race. Men båten kan hindre VM-deltakelsen.

Først i dag blir det avklart om den lar seg reparere i tide.

- Kjell Inge Røkke er svært innstilt på å kjøre helgas VM-runde, men båten er ennå ikke klar. Jeg kjenner ikke til detaljene, men det dreier seg om gjenstående reparasjoner etter ulykken i forrige runde, sier Røkkes pressetalsmann Rolf Ner-eng til Dagbladet. Røkkes nye superbåt er nesten så god som ny igjen, og det jobbes på spreng for at Molde-milliardæren skal kunne sette seg i førersetet under lørdagens og søndagens VM-race i offshore i tyske Travemünde.

- Båten er på grensa. Først i dag faller avgjørelsen om Røkke kan stille til start i andre VM-runde, sier Nereng.

Røkke ble slått bevisstløs og pådro seg en mindre nakkeskade da den flunkende nye båten hans gikk rundt for nær tre uker siden i italienske Trieste. Da han snakket med Dagbladet bare to dager seinere, var han kry-stallklar på at han ønsket å delta allerede kommende VM-runde, men fryktet at båten ikke ville bli klar.

- Det blir mye arbeid med båten. De nye delene blir bygd i USA og sendt over til Europa. Jeg regner med at det vil ta to til tre uker før vi er klare igjen. Det betyr at vi neppe rekker å delta i den tyske byen Travemünde 7. og 8. juli. Det er litt kjipt, uttalte finanstoppen til Dagbladet.

Offshore i Travemünde er egnet til å vekke skumle minner for norske deltakere. Under VM-runden i den tyske byen i fjor gjorde Røkkes gode kamerat og konkurrent Bjørn Rune Gjelsten et spektakulært rundkast i sin «Spirit of Norway». Til alt hell endte det med bare noen kutt og skrubbsår.