«Røkke vant det første slaget, men vi vil vinne krigen»

LONDON (Dagbladet): Knapt 700 Wimbledon-tilhengere møtte opp til helgas hjemmekamp i 1. divisjon. Over 4000 møtte opp da protestlaget AFC Wimbledon spilte midtukekamp i det som i Norge ville hett 7.-divisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå vil Wimbledon-supporterne forsøke å stoppe Kjell Inge Røkkes planer om å flytte Wimbledon FC sju mil nordvestover, fra London til Milton Keynes.

The Crazy Gangs supportere består slett ikke bare av tatoverte flintskaller med knapt målbar IQ. De er en gjeng med hyggelige og trivelige mennesker i alle aldrer, mange med topputdannelse.

Vi vet, fordi vi har møtt dem: Ikke på Wimbledon fotballklubbs hjemmebane, (den skyr de som pesten), men på den nystiftede klubben AFC Wimbledons bane langt sør i London.

- Vi slåss videre. Røkke vant det første slaget om Milton Keynes, men vi vil vinne krigen, sier Lee Willett, talsmann for WISA (Wimbledons uavhengige supporterforening). Han er dr. scient. og underviser for Marinen i strategisk krigføring med ubåter. Nå vil han torpedere Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

Kilometer lang kø

Mens den norske landslagsspilleren Trond Andersen og Wimbledon FC spiller for nesten tomme tribuner på Selhurst Park i London, setter AFC Wimbledon - seks divisjoner lavere - stadig nye rekorder: AFC er en klubb for fansen, stiftet av fansen i mai i år. På hjemmekampene møter over 4000 opp, på bortekampene over 2000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.