Røkke vil bli eneeier

Etter at Kjell Inge Røkke har slukt hele Aker RGI, er han nå klar for å overta alle aksjene i fotballselskapet Wyndmore.

Selskapet går i år med rekordstort underskudd på 150 millioner kroner. Et tilbud fra Aker RGI vil nå aksjonærene i Wyndmore i dag.

Wyndmore er selskapet som eier Molde Fotball AS og den engelske Premier League-klubben Wimbledon, der også libaneseren Sam Hammam eier snaut 20 prosent.

Aker RGI har nå 88,5 prosent av A-aksjene og 77,0 prosent av B-aksjene i Wyndmore N.V. med registreringsadresse på De nederlandske Antillene. Den siste tida har flere store aksjonærer gitt beskjed om at de ønsker seg ut av selskapet. Flere har allerede solgt sine aksjer til Aker RGI.

Tapsprosjekt

- Vi vil gi det samme tilbudet til resten av aksjonærene fordi vi tror dette er en god investering for Aker RGI. Det vil bli opp til enhver aksjonær å akseptere eller la være, sier informasjonssjef Per Eikrem i Aker RGI.

Prisen som tilbys, er 110 kroner for aksjen - i underkant av den prisen investorene betalte da de kjøpte seg inn i selskapet i 1997. Det har med andre ord vært et tapsprosjekt for dem som har deltatt i Røkkes fotballeventyr - så langt. Røkke og Bjørn Rune Gjelsten kjøpte opp Wyndmore i mai 1997.

Wyndmore følger det engelske regnskapsåret, som blir oppgjort pr. 30. juni. Det siste regnskapet, som er på vei ut til aksjonærene, viser et underskudd på 150 millioner kroner, om lag 50 millioner dårligere enn fjorårets regnskap.

Drillo må selge

- Vi har ikke solgt en eneste spiller i løpet av det siste regnskapsåret, men brukt store beløp på kjøp, forklarer daglig leder Jan Petter Storetvedt i Wyndmore.

I løpet av høsten har Molde AS fått betydelige inntekter fra spill i Champions League og gjennom salg av Jo Tessem og Trond Andersen. Wimbledon har bare kjøpt spillere.

- Molde har nå penger til å investere i nye spillere, men Drillo må selge før han kan kjøpe noe nytt i Wimbledon, sier Storetvedt.

I regnskapet skriver styreformann Kjell Inge Røkke at selskapet ikke vil investere i andre europeiske fotballklubber før Molde og Wimbledon har stabilisert seg i toppen.

Ny stadion

- Vi må også finne et nytt stadionanlegg for Wimbledon. Kontrakten på Selhurst Park går ut om fem og et halvt år, sier Storetvedt.

TAPSPROSJEKT: Investorene som satset på Kjell Inge Røkkes fotballeventyr, har tapt på sine aksjer. Nå vil Røkke overta hele Wyndmore.
PÅ LAG: Wimbledon-manager Egil Drillo Olsen sammen med Sam Hammam som eier snaut 20 prosent av klubben.