Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Røkke vil ta «de gærne» til børsen

BERGEN (Dagbladet): Kjell Inge Røkke frir nå til aksjonærene i Molde Fotball for å få dem med som eiere i fotballselskapet Wyndmore N.V., som også er største eier av Wimbledon Football Club. Målet er å få notert selskapet på Londonbørsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En grunn for å invitere Molde-aksjonærene til å konvertere sine aksjer til Wyndmore-aksjer har å gjøre med mulighetene for å gå på børs, sier daglig leder Jan Petter Storetvedt i Wyndmore.

Det betyr at selskapet regner med at det kan bli mer gunstig å få notert selskapet på Londonbørsen enn på Oslo Børs.

Største eier

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har allerede lagt sine eierandeler i Molde Fotball ASA (totalt 50 prosent) inn i Wyndmore N.V. i skatteparadiset De nederlandske Antiller.

Dermed er Wyndmore blitt største eier av både Molde og Wimbledon.

I tilbudsdokumentene, som er sendt ut til Moldeaksjonærene, er skatteproblematikken omtalt. På sikt er det liten tvil om at aksjonærene i Molde også kan finne slike fordeler ved en konvertering.

Ny stadion

Røkke, Gjelsten og Storetvedt, som sitter i styret for Wyndmore, ønsker å få avklart en permanent adresse for The Crazy Gang før de velger å gå på børs med selskapet.

- Vi har tomter i London og i Dublin som vi kan bygge ny stadion på, men det foreligger ingen avklaring på hva vi vil velge. Det har en del med politikk å gjøre. Vi regner ikke med å gå på børs i løpet av det første året, sier Jan Petter Storetvedt.

Selskapet har hentet inn 300 millioner kroner i ny egenkapital. Det er gjort ved en rettet emisjon som er fulltegnet og et ansvarlig lån.

  • De største aksjonærene i Wyndmore er Kjell Inge Røkke (59,9 prosent), Orkla ASA (6,8 prosent), Bjørn Rune Gjelsten (6,7 prosent), Gjensidige Livsforsikring (5,1 prosent) og Tore Aksel Voldberg (5,1 prosent).
<B>FOTBALL-BØRS:</B> Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten forbereder seg til å notere fotballselskapet Wyndmore på børs, fortrinnsvis i London.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!