Røkke vil ta «de gærne» til børsen

BERGEN (Dagbladet): Kjell Inge Røkke frir nå til aksjonærene i Molde Fotball for å få dem med som eiere i fotballselskapet Wyndmore N.V., som også er største eier av Wimbledon Football Club. Målet er å få notert selskapet på Londonbørsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En grunn for å invitere Molde-aksjonærene til å konvertere sine aksjer til Wyndmore-aksjer har å gjøre med mulighetene for å gå på børs, sier daglig leder Jan Petter Storetvedt i Wyndmore.

Det betyr at selskapet regner med at det kan bli mer gunstig å få notert selskapet på Londonbørsen enn på Oslo Børs.

Største eier

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten har allerede lagt sine eierandeler i Molde Fotball ASA (totalt 50 prosent) inn i Wyndmore N.V. i skatteparadiset De nederlandske Antiller.

Dermed er Wyndmore blitt største eier av både Molde og Wimbledon.

I tilbudsdokumentene, som er sendt ut til Moldeaksjonærene, er skatteproblematikken omtalt. På sikt er det liten tvil om at aksjonærene i Molde også kan finne slike fordeler ved en konvertering.

Ny stadion

Røkke, Gjelsten og Storetvedt, som sitter i styret for Wyndmore, ønsker å få avklart en permanent adresse for The Crazy Gang før de velger å gå på børs med selskapet.

- Vi har tomter i London og i Dublin som vi kan bygge ny stadion på, men det foreligger ingen avklaring på hva vi vil velge. Det har en del med politikk å gjøre. Vi regner ikke med å gå på børs i løpet av det første året, sier Jan Petter Storetvedt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer