Oslo  20120620. Året "Ambassasdor's Award"  ble delt ut til Kjell Inge Røkke på den amerikanske residensen i Oslo onsdag ettermiddag i forbindelse med 4.juli-feiringen til USA.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20120620. Året "Ambassasdor's Award" ble delt ut til Kjell Inge Røkke på den amerikanske residensen i Oslo onsdag ettermiddag i forbindelse med 4.juli-feiringen til USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Røkkes privatfly kan gi NM-gull

Kjell Inge Røkke stiller privatflyet sitt til disposisjon for at Oppdal skal kunne stille lag på søndagens NM-stafett i langrenn for kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med finansmannens hjelp kommer søstrene Kari, Silje og Astrid Øyre Slind til start på Meråker søndag som gullfavoritter. I utgangspunktet skulle de ikke ha stilt lag.

Astrid er nemlig del av langløpssirkuset og skulle ha gått Ski Classics-rennet fra Toblach til Cortina lørdag. Dermed ville hun ikke rekke å komme seg til Meråker i tide til søndagens stafett.

Fredag ble det en endring på det.

– Da fikk vi høre at selveste Kjell Inge Røkke stilte med privatfly for å få henne oppover, og da er det bare å brette opp ermene og gå, smilte Silje Øyre Slind til NTB etter lørdagens fellesstart med skibytte i NM.

Sterke resultater

Der ble hun nummer sju, mens lillesøster Kari tok bronsemedaljen. Klart ble det også at Siljes tvillingsøster Astrid fikk spare kruttet sitt i Italia etter at det planlagte Ski Classics-rennet i Toblach ble avlyst.

Dermed holder nok de fleste Oppdal som klare favoritter i søndagens stafett. Silje Øyre Slind kan ikke få takket Røkke nok for hjelpen med å få laget på plass.

<strong>FORNØYDE:</strong> Kari Øyre Slind t.v og Silje Øyre Slind etter 15 km skiathlon for kvinner hvor Kari tok NM-bronse.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYDE: Kari Øyre Slind t.v og Silje Øyre Slind etter 15 km skiathlon for kvinner hvor Kari tok NM-bronse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

– Det er helt rått! Det er bare å sende en stor takk til han. Det er bra han har hytte på Oppdal, smilte hun.

– Astrid ville jo egentlig ikke rukket å komme seg oppover, så det er takket være han at det kunne bli et Oppdal-lag i det hele tatt, tilføyde 29-åringen.

Gleder seg

Nå ser søstrene fram til å gå NM-stafett.

– Det blir kult uansett hvordan det går. Så håper vi selvfølgelig at det år bra, og da blir det enda kulere, sa Silje.

I 2015 vant søstrene Øyre Slind NM-stafetten på Røros.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer