Oslo  20120620. Året "Ambassasdor's Award"  ble delt ut til Kjell Inge Røkke på den amerikanske residensen i Oslo onsdag ettermiddag i forbindelse med 4.juli-feiringen til USA.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20120620. Året "Ambassasdor's Award" ble delt ut til Kjell Inge Røkke på den amerikanske residensen i Oslo onsdag ettermiddag i forbindelse med 4.juli-feiringen til USA. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Røkkes privatfly kan gi NM-gull

Kjell Inge Røkke stiller privatflyet sitt til disposisjon for at Oppdal skal kunne stille lag på søndagens NM-stafett i langrenn for kvinner.

Med finansmannens hjelp kommer søstrene Kari, Silje og Astrid Øyre Slind til start på Meråker søndag som gullfavoritter. I utgangspunktet skulle de ikke ha stilt lag.

Astrid er nemlig del av langløpssirkuset og skulle ha gått Ski Classics-rennet fra Toblach til Cortina lørdag. Dermed ville hun ikke rekke å komme seg til Meråker i tide til søndagens stafett.

Fredag ble det en endring på det.

– Da fikk vi høre at selveste Kjell Inge Røkke stilte med privatfly for å få henne oppover, og da er det bare å brette opp ermene og gå, smilte Silje Øyre Slind til NTB etter lørdagens fellesstart med skibytte i NM.

Sterke resultater

Der ble hun nummer sju, mens lillesøster Kari tok bronsemedaljen. Klart ble det også at Siljes tvillingsøster Astrid fikk spare kruttet sitt i Italia etter at det planlagte Ski Classics-rennet i Toblach ble avlyst.

Dermed holder nok de fleste Oppdal som klare favoritter i søndagens stafett. Silje Øyre Slind kan ikke få takket Røkke nok for hjelpen med å få laget på plass.

FORNØYDE: Kari Øyre Slind t.v og Silje Øyre Slind etter 15 km skiathlon for kvinner hvor Kari tok NM-bronse.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORNØYDE: Kari Øyre Slind t.v og Silje Øyre Slind etter 15 km skiathlon for kvinner hvor Kari tok NM-bronse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

– Det er helt rått! Det er bare å sende en stor takk til han. Det er bra han har hytte på Oppdal, smilte hun.

– Astrid ville jo egentlig ikke rukket å komme seg oppover, så det er takket være han at det kunne bli et Oppdal-lag i det hele tatt, tilføyde 29-åringen.

Gleder seg

Nå ser søstrene fram til å gå NM-stafett.

– Det blir kult uansett hvordan det går. Så håper vi selvfølgelig at det år bra, og da blir det enda kulere, sa Silje.

I 2015 vant søstrene Øyre Slind NM-stafetten på Røros.