Rokne mister VM, men kan rekke OL

Skaden ikke så alvorlig som fryktet.

(Dagbladet.no) Etter at Marianne Rokne pådro seg en kneskade i helga, fryktet både den norske landslagsledelsen og GOG-ledelsen at resten av sesongen var ødelagt for bakspilleren.

Men dagens undersøkelse ga heldigvis gode nyheter.

Rokne har «bare» avrevet det innerste leddbåndet i kneet. Det er mulig det i tillegg er en skade i menisken og i det bakerste korsbåndet, men det vet legene mer om først i morgen.

Uansett betyr dette at hun neppe mister hele sesongen. Klubbledelsen håper nå hun kan være tilbake på parketten på nyåret.

Kan rekke OL

- Det er godt at det ikke ser ut til at det forreste korsbåndet ble revet av, for da hadde sesongen vært over. Selvfølgelig er det et handikap for oss å måtte klare oss uten Marianne i en lang periode, men Anette Hovind Johansen ser ut til å nærme seg toppformen, sier trener Kenneth Sahlholdt ifølge klubbens hjemmeside.

For Norges del betyr dette at Marit Breivik må klare seg uten Rokne i VM i desember. Men, hvis alt går bra i vårsesongen, kan hun være klar til OL i Beijing i august neste år.

- Nå må vi krysse alle fingre for at Mariannes opptrening går fint og vi gleder oss til å få henne tilbake i troppen neste år, sier GOG-treneren.

GÅR GLIPP AV VM: Marianne Rokne, her fra fjorårets EM-finale mot Russland, blir ikke klar til VM i desember. Foto: AFP
GÅR GLIPP AV VM: Marianne Rokne, her fra fjorårets EM-finale mot Russland, blir ikke klar til VM i desember. Foto: AFP Vis mer

- Aldri vært så bra

Han var ikke like optimistisk i går, da kneet var så hovent at det ikke lot seg undersøke. Han fryktet det verste, til det motsatte ble bevist.

Beskjeden i dag var i så måte oppløftende.

Rokne pådro seg skaden da hun skled i forsvar i eliteseriekampen mot KIF/Vejen.

- Dette er veldig kjedelig for hun har aldri vært i så bra form som nå, mener Kenneth Sahlholdt.

KAN REKKE OL: På forsommeren var håndballjentene i Kina for å få en smak av hva som venter neste år. Nå kan det se ut som Marianne Rokne blir klar til mesterskapet.