Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rokne skjøt i filler barriéren

Her hamrer Marianne Rokne (27) inn en av ti scoringer mot VM-favoritten Russland. Noe lignende ville hun ikke klart for et år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STEINKJER (Dagbladet): Bergenseren som har gjort comeback på landslaget i år føler at hun har klart å bryte en barriere ved å ikke slutte å skyte selv når hun er inne i en periode med svak uttelling.

Det fikk hun godt betalt for mot Russland i Steinkjer i går, selv om Marit Breiviks utvalgte røk på et firemålstap mot bamsen Evgenij Trefilovs kraftige jenter:

I andre omgang misset Rokne på de tre første skuddene, bare avbrutt av en straffescoring, men den tidligere Tertnes-spilleren lot seg ikke stanse av motgangen og scoret sikkert på sine tre siste avslutninger.

Negative tanker

-  Akkurat den biten har jeg jobbet med, og der har jeg brutt en barriere. Når jeg har bommet tre på rad tidligere har jeg sluttet å skyte. Fortsatt kjenner jeg at de negative tankene er der i slike situasjoner, men nå klarer jeg å skyve dem vekk. Det er en helt fantastisk følelse når ballen går i mål igjen, og det eneste som er sikkert er at du ikke scorer flere om du slutter å skyte, sier Marianne Rokne til Dagbladet.

Hun takket nei til videre landslagsspill etter 2001-VM i Italia. Nå er lysten til å representere Norge større enn noen gang, og i tillegg er det mange år siden den hardtskytende bakspilleren har vært i bedre form. Nå framstår hun slank og med masse overskudd.

Landslagets medtrener Thorir Hergeirsson er ikke i tvil om at Rokne har utviklet seg mye i tiden hun har stått utenfor landslaget.

-  Carte blanche

TRYGGERE: Skuddsterke Marianne Rokne tør nå å fyre av, selv om uttellinga mangler. Det skjedde i går - mot VM-favoritt Russland. Dermed er tryggheten på plass inn mot VM-starten. Foto: Tom E. Østhuus
TRYGGERE: Skuddsterke Marianne Rokne tør nå å fyre av, selv om uttellinga mangler. Det skjedde i går - mot VM-favoritt Russland. Dermed er tryggheten på plass inn mot VM-starten. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Og han liker frekkheten hennes på banen - og at hun nå er en skytter som aldri trekker seg.

-  Marianne har carte blanche til å skyte. Vi trenger flere som tør stå fram, og hun kan gå foran på den biten. Vi har sagt til henne at vi skal si fra om vi synes det blir for mye. Og foreløpig har vi ikke sagt fra, smiler Thorir Hergeirsson.

Rokne utpeker seg også som et klart førstevalg på straffer. I går scoret hun på fem av fem.

-  Jeg håper den russiske keeperen husker meg om vi står overfor hverandre igjen i VM. Jeg har nok litt overtaket på henne nå

.Rokne har tatt alle straffer de tre siste kampene for klubblaget Aalborg også. Og scoret på alle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!