Roknes skudd blir et våpen i EM

TRONDHEIM: Norge-Tyskland 23- 27. Det raknet for Norge, men Marianne Rokne (22) viste seg fram som en god skytter. Trener Marit Brevik tror Tertnes-jentas skudd blir et viktig våpen i EM.

Marianne skal fortsette å skyte, for vi tror på skuddene hennes. Vi tror det blir et bra våpen, sier Brevik til Dagbladet. Hun trekker fram dette som noe av det meste positive i gårsdagens firenasjonersoppgjør mot Tyskland.

- Angrepsmessig syns jeg det var positivt med Marianne Rokne. Det er bra at hun viser fram det skuddpotensialet hun har, sier Brevik.

Marianne selv er også fornøyd med at hun scoret seks mål, tre i hver omgang.

- Jeg føler at jeg har skutt meg inn nå. Skuddene har sittet bra i de siste kampene, sier 22-åringen.

Justering

Hun har ikke gjort noe spesielt for å bli bedre, bare sørget for å justere skuddene i kamp og trening.

- Det er veldig gøy å spille på dette landslaget. Vi har mange gode spillere, så det skal bli gøy og spennende å se fortsettelsen, sier Rokne.

Hun har stor tro på at de kan heve seg i forhold til det de har prestert i denne turneringen.

- Vi har jo hatt bare denne uka på oss, så jeg syns det er bra hittil, smiler Marianne Rokne.

Det var lenge jevnt i Nidarøhallen i går, men mot slutten raknet det for Norge.

- Hele forsvarsjobbinga vår var litt bakpå i dag, erkjenner trener Marit Brevik.

Hun er spesielt misfornøyd med at de taper i en del overtallsperioder.

Ikke trygge nok

- Det viser at vi kanskje har hatt litt for dårlig tid sammen ennå. Vi blir ikke trygge nok på hverandre i forsvar, og glemmer i grunnen hovedprinsippene. De sitter ikke godt nok i hele gruppa.

Brevik velger å se gårsdagens oppgjør som en viktig prøve på hvordan det er å spille mot Tyskland, som de kan komme til å møte i en kommende EM-semifinale.

- Vi fikk iallfall røsket litt opp i spillet deres, men Ingrida Radzeviciute fikk slippe til altfor lett. Så vi får se på hvordan vi skal stoppe henne bedre, sier Marit Brevik.