Rolf Åge holdt først på å tryne i skrekkbakken, så satset han alt han kunne: - Det var ikke så lurt

VM-bakken Kulm har skadet flere skihoppere.

FLERE STYGGE FALL: Rolf Åge Berg (t.v.) og Thomas Morgenstern (t.h.) opplevde samme skjebne i Kulm. Foto: Erich AuerAFP/NTB Scanpix
FLERE STYGGE FALL: Rolf Åge Berg (t.v.) og Thomas Morgenstern (t.h.) opplevde samme skjebne i Kulm. Foto: Erich AuerAFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den østerrikske hopperen Lukas Müller testet i går bakken Kulm foran skiflygings-VM, men falt stygt og ble fløyet til sykehus med brudd i ryggen.

Det fryktes at 23-åringen kan ha pådratt seg en ryggmargsskade, men legene sier at det er for tidlig å komme med en prognose.

Müller hadde et stygt fall i bakken også i 2010, men den gang kunne han reise seg og gå ut av bakken for egen maskin.

Skiflyging kan virke fryktinngytende for de fleste av oss i dag, men det var enda verre før. Sikkerheten var ikke like god, utstyret var ikke like bra, og man har også innført nye teknikker i moderne tid (som V-stil).

Ble kvalm Gårsdagens dramatiske hendelse er bare en av flere i den fryktede bakken opp gjennom tidene. I 1986 opplevde tre hoppere stygge fall i Kulm, og en av dem var en nordmann.

Ulf Findeisen som representerte DDR mistet fullstendig kontrollen og deiset i bakken. Han ble liggende med hjertestans i bunnen av bakken, mens Røde Kors-personell febrilsk forsøkte å få liv i ham.

- Jeg føler meg litt kvalm, sier den amerikanske kommentatoren da Findeisen ble liggende urørlig i målområdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer