IKKE PRØV DETTE HJEMME: Her er resultatet av Rolf Kristian Larsens forsøk på å tørke fotballskoene sine i stekeovnen. Foto: Privat
IKKE PRØV DETTE HJEMME: Her er resultatet av Rolf Kristian Larsens forsøk på å tørke fotballskoene sine i stekeovnen. Foto: PrivatVis mer

Rolf Kristian (32) skulle bare tørke fotballskoene sine i ovnen

- Overgått meg selv i idioti.

(Dagbladet): Rolf Kristian Larsen er blant annet mannen som elsket Yngve. Og med fare for å overskygge alle prestasjonene han har gjort som skuespiller, har Larsen valgt å poste et bilde av sitt mildt sat mislykkede forsøk på å tørke fotballskoene sine i stekeovnen.

«I dag har eg øvegått meg sjøl i idioti og rett og slett STEIKT foballskonå mine», skriver Larsen på sin Facebook-profil, og legger ved bildet av to smeltede sko i en langpanne.

- Den fine versjonen er at jeg forsøkte å lage et bidrag til Høstutstillingen med tittelen "Steikte blåe fotballsko", er den spede forklaringen han gir til Stavanger Aftenblad, men det er selvfølgelig snakk om en gedigen tabbe.

De våte fotballskoene han skulle bruke i bedriftsfotballkampen måtte tørkes raskt, og som den kreative sjelen han er, satte han på stekeovnen.

Men det Rolf Kristian trodde var 40 grader viste seg etterhvert å være langt heitere saker enn det.

- Noe må ha vært riv ruskende galt med den stekeovnen. Da jeg åpnet døra var det minst 200 grader der inne, og tjukk, giftig røyk veltet ut. Jeg var bare glad for at ingen naboer så meg da jeg løp ut på terrassen med stekebrettet med skoene på, sier han til Aftenbladet.

Nå er både skoene og stekebrettet fullstendig ødelagt, selvsagt. Derfor kan også bildet av skokatastrofen fungere som skrekk og advarsel til andre tørketrengende fotballspillere.

Denne helgen har han tatt fotballfri og emigrert til skogs, men da Dagbladet når ham på mobilen er han i hvert fall klar på hva han har lært av tørkeforsøket:

- Ved tørking av sko i stekeovn, bruk lett overvarme og åpen ovn, ikke varmluft, grillelement og 300 grader, skriver han i en sms.

LER AV HELE GREIA: Rolf Kristian Larsen, foran, syns tabben var for god til ikke å dele med oss andre. Det har han selvfølgelig helt rett i.

Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET
LER AV HELE GREIA: Rolf Kristian Larsen, foran, syns tabben var for god til ikke å dele med oss andre. Det har han selvfølgelig helt rett i. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET Vis mer