Rollebytte ut høsten

TRONDHEIM (Dagbladet): Azar Karadas' manglende rutine og Christer Basmas strålende andreomgang mot Brøndby, gjør stoppervalget enkelt for Nils Arne Eggen. Han må satse på det beste.

Dagbladet skrev torsdag at Rosenborg må fortsette med det laget som avsluttet kampen mot Brøndby onsdag kveld. Etter en prat med Nils Arne Eggen i går fikk jeg forståelse av at det blir sånn også.

Ble bedre

Og det handler ikke om at de som ble byttet ut er for dårlige. Saken er den at de som kom inn - og de forandringene som ble gjort - gjorde Rosenborg bedre.

Og:

Skal Rosenborg til Champions League må de velge den beste løsningen.

- Og Christer (Basma) som midtstopper er en god løsning, sier Eggen.

- Ikke dermed sagt at Azar er dårlig - han mangler bare litt rutine og rytme. Og det betyr at han må lære seg å spille ball. På dette nivået kreves det litt mer.

Kan ikke nøle

Under oppvarmingen til gårsdagens trening snakket Christer Basma med Azar Karadas. Det handlet om bevegelser, sjanser du må ta i det rommet du får foran deg og den tryggheten du må føle når du først bestemmer deg for å gå. For der Karadas nølte i 51 minutter fram til han fikk hodeskaden, gikk Basma inn og tok kommandoen.

Og sånn kommer det til å fortsette.

- Vi kommer til å diskutere det i dagene som kommer, sier Christer Basma til Dagbladet.

- Og når jeg sier «diskutere det», så betyr det at alle som har noe å si i sakens anledning vil gjøre det. Og når det er gjort, vil Nils og Ola (By Rise) ta den endelige beslutningen. Det er sånn vi gjør det i Rosenborg.

Men på trener Eggen virker det som om avgjørelsen allerede er tatt. Hvilket betyr at Christer Basma spiller midtstopper mot Molde i morgen.

- Skulle Azar spilt mot Molde, måtte vi tredd på ham en hjelm, sier Eggen.

- Og det tror jeg ikke vi kommer til å gjøre.

I favorittrollen

Da Basma gikk inn på stopperplass onsdag kveld, tok han favorittrollen for tredje gang denne sesongen. I de to første seriekampene (Viking og Odd) var han Erik Hoftuns makker. Etter det har han følt seg ubekvem på høyrebacken.

- Jeg har vært nødt til å endre på spillet mitt, sier Basma.

- Det har gjort meg frustrert.

Ligger i forkant

Christer Basma er en spillertype som liker å ligge i forkant av situasjonene. Og så liker han å ta sjanser. Og offensivt må du ta sjanser for å skape rom og gunstige situasjoner for medspillerne høyere opp i banen. Uten å være redd for det rommet du har bak deg.

- Unge spillere svinger i prestasjonene - sånn er det bare, sier Basma.

- Og Azar må få tid til å få rutine. Men vi har ikke råd til svingninger nå. Skal vi være med i Champions League handler det om å få det til i en enkelt kamp - den i København.

GODT HUMØR: Christer Basma (t.v.) og Azar Karadas var i perlehumør på gårsdagens Rosenborg-trening.