Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma beskylder Lazio for å ha brakt sporten i vanry

Sjekk thrillerinnspurten i de tre store ligaene.

TRUET EGNE SPILLERE MED JULING: Lazio-fansen truet sine egne spillere med juling dersom de slo Inter, og dermed bidro til å hjelpe hatlaget Roma til ligagullet. Banneret i bakgrunnen - myntet på Roma - sier det meste om holdningen Lazio la for dagen i gårsdagens kamp. Foto: AP Photo/Riccardo De Luca
TRUET EGNE SPILLERE MED JULING: Lazio-fansen truet sine egne spillere med juling dersom de slo Inter, og dermed bidro til å hjelpe hatlaget Roma til ligagullet. Banneret i bakgrunnen - myntet på Roma - sier det meste om holdningen Lazio la for dagen i gårsdagens kamp. Foto: AP Photo/Riccardo De Luca Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Chelsea, Barcelona og Inter er i førersetet, men Manchester United, Real Madrid og Roma har ikke gitt opp gullstriden i de tre store europeiske ligaene.

Slik er situasjonen i England, Italia og Spania:

Gerrard-brøler

Chelsea leder Premier League med ett poeng foran siste runde. Seier hjemme mot Wigan i avslutningen betyr blått gull på balløya. Stamford Bridge-gutta sikret seg matchball da Didier Drogba utnyttet et håpløst tilbakespill fra Liverpools Steven Gerrard i helgens vanskelige bortekamp på Anfield. Frank Lampard økte senere til 2-0.

Manchester United følger poenget bak etter at Nanis skudd sørget for tre poeng borte mot Sunderland (1-0). De røde djevlene jager sitt fjerde strake ligagull, men er avhengig av at Chelsea roter i sesongens siste 90 minutter. Vinner Chelsea sin kamp spiller det ingen rolle hvor mye United eventuelt måtte slå Stoke.

- Dette var et svært viktig steg i kampen for tittelen. Vi spilte godt og fortjente å vinne. Taktisk var vi veldig gode, sa Chelsea-manager Carlo Ancelotti.

Riise på etterskudd
SJOKKERT: Roma-direktør Gian Paolo Montali (øverst) mener det ikke bare var Lazio, men italiensk fotball som tapte i går kveld. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
SJOKKERT: Roma-direktør Gian Paolo Montali (øverst) mener det ikke bare var Lazio, men italiensk fotball som tapte i går kveld. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer

John Arne Riise og Roma ligger to poeng bak Inter i italiensk Serie A. Hovedstadslaget slo Parma 2-1 i helgen, men fikk ingen hjelp fra byrival Lazio. Serieleder Inter vant nemlig nokså lett 2-0 på Olimpico søndag kveld.

Lazio-fansen jublet hemningsløst da Walter Samuel sendte Inter i ledelsen rett før pause. Samuel har en fortid i nettopp erkerivalen Roma. Noe dårligere ble ikke stemningen da Thiago Motta skallet inn 2-0 til milaneserne.

?

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve noe slikt som vi så i kveld. Vi kan ikke skylde på Inter. De har ingenting med dette å gjøre, men i kveld føler jeg at vi tapte så mye. Lazio tapte, men de virkelige taperne i dette er sporten og framfor alt italiensk fotball, freste Roma-direktør Gian Paolo Montali.

Roma kan lite annet gjøre enn å vinne sine kamper. - Vi tenker stort sett på oss selv nå. Så får vi se om Inter går på en blemme i innspurten, sa Riise til NTB etter Parma-kampen.

Inter har igjen Chievo (h) og nedrykksklare Siena (b). Roma får Cagliari på besøk til helgen, mens Chievo (b) avslutter sesongen.

GULLDUELL: Manchester United og Chelsea Foto: AP Photo/PA, Martin Rickett
GULLDUELL: Manchester United og Chelsea Foto: AP Photo/PA, Martin Rickett Vis mer

Messi eller Ronaldo?Gulldramaet i Spania er ikke noe mindre heftig. Både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo scoret to mål hver i helgen.Messi nettet to da Villarreal ble slått 4-1 på bortebane, mens Cristiano Ronaldo ble Real Madrids helt i hjemmekampen mot Osasuna (3-2). Gjestene fra Pamplona ledet to ganger, men de tre poengene ble igjen hjemme da Cristiano satte inn 3-2-målet etter kelnerjobb fra Gonzalo Higuain ett minutt før full tid på Santiago Bernabeu.

- Seieren var viktig, for vi har fortsatt ikke gitt opp å slå Barcelona i kampen om tittelen, selv om de vil gjøre alt for ikke å gi fra seg forspranget, sa portugiseren.

Ett poeng skiller lagene fordel Barcelona når tre kamper gjenstår.

Barcelona avslutter med Tenerife (h), Sevilla (b) og Valladolid (h). Real Madrid skal ut mot Mallorca (b), Athletic (h) og Malaga (b). (NTB)


GULLDUELL: Barcelona og Real Madrid. 
AFP PHOTO/Dani POZO
.
GULLDUELL: Barcelona og Real Madrid. AFP PHOTO/Dani POZO . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!