NYE EIERE: Francesco Totti er kanskje den egentlige sjefen, men nå vil amerikanere ha et ord med i laget i AS Roma.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Bianchi
NYE EIERE: Francesco Totti er kanskje den egentlige sjefen, men nå vil amerikanere ha et ord med i laget i AS Roma.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro BianchiVis mer

Roma blir første italienske klubb med utenlandske eiere

Amerikanere tar over.

Roma blir den første serie A-klubben med utenlandske hovedeiere. En amerikansk investorgruppe ble hovedstadslagets nye eiere torsdag.

Forretningsmannen Thomas DiBenedetto og hans medinvestorer ble enig med banken Unicredit om kjøp av Roma i april, men avtalen gikk ikke i orden før torsdag.

- Operasjonen har pågått i ni måneder, som et vanskelig svangerskap, men vi har endelig nådd målet, sa Romas klubbpresident Roberto Cappelli.

Amerikanerne vil eie 60 prosent av klubben, mens Unicredit sitter på de resterende aksjene. Unicredit tok over Sensi-familiens aksjer i fjor i bytte mot at banken strøk gjelden deres.

Roma tapte for øvrig 0-1 på bortebane mot Slovan Bratislava i første kamp i 4. kvalifiseringsrunde i europaligaen torsdag.

(NTB)