Roma brøt Uniteds seiersrekke

Mancini ødela Piqués kveld.

(Dagbladet.no): AS Roma - Manchester United 1-1

Manchester United kunne med seier i Roma innkassere 18 poeng på seks Champions League-kamper i høst. Det så lenge lovende ut, men til slutt var det unge United-laget heldig som fikk med seg poeng.

Begge lagene var klare for avansement allerede før kveldens oppgjør, men det ble allikevel en morsom første omgang i den evige by.

Det unge United-mannskapet virket hakket mer motivert for oppgaven enn Francesco Tottis Roma, og John O\'Shea var nær ved å stange United foran etter 25 minutter.

Ti minutter seinere var det derimot en annen hverdagshelt som traff bedre med pannebrasken.

Enorme rom

Hjørnesparket fra Nani var presist, og inne i boksen fikk Piqué en autostrada å løpe seg fri på. Fra fem meter kunne den unge spanjolen enkelt stange United i ledelsen.

Roma satte mer fart i ballen etter scoringen, og kaptein Totti burde brakt balanse i regnskapet sju minutter før pause. Playmakeren, som har slitt med skade, brukte derimot for lang tid og fikk ikke avsluttet.

KUNNE BLITT MATCHVINNER: Piqué så lenge ut til å bli matchvinner, men Romas Mancini sørget for å bryte Uniteds seiersrekke. Foto: ALLESANDRO GAROFALO/REUTERS
KUNNE BLITT MATCHVINNER: Piqué så lenge ut til å bli matchvinner, men Romas Mancini sørget for å bryte Uniteds seiersrekke. Foto: ALLESANDRO GAROFALO/REUTERS Vis mer

Esposito plukket opp blokkeringen, men ballen smalt i stolpen og ut.

Høyere tempo på Roma

Roma-sjef kastet Luciano Spaletti kastet utpå Daniele De Rossi for å få orden på midtbanen etter pausen.

Det hjalp umiddelbart.

Tempoet ble høyere, og hjemmelaget kom stadig nærmere mor et stadig slitnere United-lag.

Louis Saha kunne punktert kampen etter 68 minutter, men satt ballen rett i keeper fra kort hold. En sjanse av typen franskmannen må score på om han skal håpe å bli noe annet enn benkevarmer for Tevez og Rooney.

Istedet fikk hjemmelaget muligheten til å komme ajour.

Vucinic slo tversover til kantspiller Mancini.Brassen la ballen til rette og bøyde ballen vakkert opp i lengste kryss til utlikning.

Roma brøt Uniteds seiersrekke

Hardt press

Roma presset hardt på for et seiersmål det siste kvarteret,og Vucinic fikk to gedigne muligheter til å bli nattens konge i Roma.

Først endte det gode skuddet i stolpen. På overtid fikk tøffingen ballen på to meter, men 24-åringe fra Montenegro klinte ballen høyt over.

United vant gruppa med 16 poeng, foran Roma med sine 11 poeng.

<B>UTLIKNET:</B> Mancini jubler over Roma-utlikningen, mens Piqué fortviler.