Roma for fall

Lars Hirschfeld har stengt buret i UEFA-cupen for TIL. I kveld kan han igjen bli den avgjørende brikken når Tromsø tar imot storlaget Roma.

TROMSØ (Dagbladet): Hirschfeld ble hentet inn som en nødløsning da Knut Borch fikk nok en langvarig skade, og Bo Andersen dro tilbake til Danmark.

Siden har han stått som en levende vegg mellom TILs stenger. Han skal ha en stor del av æren for at TIL i dag får møte Roma i UEFA-cupen. Både mot Esbjerg og Galatasaray storspilte kanadieren.

Keeper-trener Kjetil Tidemandsen påpeker at hele laget skal ha ære for å ha kommet til gruppespillet. Men han sier seg enig i at Hirschfeld fortjener en ekstra stor del av kaka.

-  Tippeligaens beste

-  Lars har knapt gjort en feil, og han har vært direkte matchavgjørende med noen fantastiske redninger i begge rundene, mener keeper-treneren.

-  Han har vokst veldig med oppgavene, mener Tidemandsen, som trekker fram spesielt to egenskaper hos kanadieren.

-  Han er utrolig stabil og han er matchavgjørende gang på gang.

Steinar Nilsen er ikke i tvil om at Hirschfeld er tippeligaens beste keeper for øyeblikket.

-  Akkurat nå er han tippeligaens beste, men når Knut blir skadefri blir det ikke godt å si, smiler Nilsen fornøyd.

Treneren drømmer om å ha både Knut Borch og Hirschfeld i stallen neste sesong.

Drømmesituasjon

Kjetil Tidemandsen beskriver situasjonen som enhver treners drøm.

-  Om vi klarer å beholde begge neste sesong gjenstår å se, men det ville jo vært en drøm. Jeg er helt enig i at Lars nå fremstår som tippeligaens beste, med et par tøffe utfordrere, smiler han.

-  Å få jobbe med Knut, Lars og Eirik (Sørensen, tredjekeeperen red.anm) er utrolig inspirerende, de har alle noe helt spesielt, legger han til.

Den siste uka har det hersket fotballfeber i Ishavsbyen, og spillerne gleder seg nå enormt til å komme ut på matta foran stappfulle tribuner på Alfheim. Natt til mandag sto TIL-supportere opptil 11 timer i kø for å sikre seg billetter til kampen.

Ikke studert Roma

-  Det blir helt fantastisk artig, dette er folkefest her i nord. Fotballfeberen har slått inn for fullt og ikke noe er mer gledelig, smiler kaptein Ole Martin Årst.

Trener Nilsen, som selv har en fortid som serie A-spiller, innrømmer at han ikke har studert de italienske stjernene særlig nøye.

-  Jeg har ikke sett et eneste opptak, men jeg har fått et par andre til å se noen kamper. Jeg har også tatt imot noen inspill fra folk jeg stoler på. Det er to helt ulike fotballtyper fra to svært forskjellige ligaer som møtes, det er begrenset hvor mye en kan studere en slik motstander, mener Nilsen.