Roma holder igjen lønn

Kriserammede Roma holder igjen deler av millionlønna til John Carew og betaler heller ikke til avtalt tid. Sjøl tror Carew han drar tilbake til Valencia i sommer.

BEOGRAD (Dagbladet): John Carew tjener rundt 20 millioner i året i Roma. Men millionene ruller ikke inn på konto som de skal lenger. Det er blitt mye rot etter at Carew dro på utlån fra Valencia i fjor høst.

- Roma har økonomiske problemer, og det gjør jo at tingene blir veldig vanskelige. Må jeg tilbake til Valencia, er ikke det noe problem. Da kommer jeg tilbake til et storlag, og jeg har jo kontrakt som utgår. Utover høsten kan det sikkert bli litt styr rundt det også, sier John Carew.

Han bekrefter nå overfor Dagbladet at han drar tilbake til Spania når utlånsavtalen utgår etter sesongslutt.

- Ja, jeg tror det. Jeg reiser nok tilbake til Spania, men om jeg blir der, vet jeg ikke. Det kommer an på mange ting.

- Uregelmessigheter

Carews agent og rådgiver Per A. Flod har fått mer jobb i vinter enn han planla. Det er blitt mange turer til Roma for å ordne opp i klientens lønnstrøbbel.

- Med lønna hans har det vært så som så. Det har vært uregelmessigheter, og tull og tøys. Roma har økonomiske problemer. Det gir seg også utslag i at betalingen ikke alltid kommer til rett tid, og heller ikke med riktig beløp, sier Flod til Dagbladet.

- Hvordan har dette artet seg?

- Jeg vil ikke snakke så veldig mye om det. Han har litt betaling igjen, men jeg føler meg trygg på at det løser seg.

- Hvordan kan du være så trygg?

- Nå er jeg ikke helt ny i dette gamet. Jeg vet hvilke muligheter vi har. Har John noe utestående, og ikke blir i Roma videre, så får vi til dette. Det finnes alltid knapper å trykke på. Men det spørs hvor mye vi skal presse på når John fortsatt er i klubben. Men drar han fra klubben, er det måter å gjøre dette på.

Utsetter avklaring

Flod innrømmer at pengerotet har vært et mas.

- Det er jo litt dumt at det ikke går like glatt som i Spania. Det blir jo mer jobbing på meg. Jeg må pleie en personlig kontakt. Når man snakker med hverandre ansikt til ansikt, så pleier det jo å ordne seg, sier han.

Flod skulle for øvrig avklare Johns framtid med Roma nå i månedsskiftet. Men Roma-ledelsen har fortsatt ikke kontroll på framtida etter at det russiske oljeselskapet Sibneft trakk seg som kjøpere av klubben i januar.

- Jeg prøvde å ta kontakt i forrige uke for å få til en avklaring. Da svarte de tilbake at klubbens finansielle situasjon ikke er tilstrekkelig avklart. Derfor ønsket de å utsette samtalene til slutten av april, sier Flod.

Sjøl tenker John mest på dagens landskamp. Hans første siden bortekampen i Bosnia i fjor høst - der han ble hetset rasistisk av tilskuerne som laget apelyder. Og der John svarte med å gjøre obskøne håndbevegelser mot tribunene.

Åge Hareide har lagt press på Roma-spissen.

- John har tidligere spilt mye for Roma. I det siste har han ikke spilt så mye. Det skal bli spennende å se hva han gjør. Man er nødt til å prestere for fortsatt å være med her, sier Hareide.

- Jeg har press på meg hele tida, jeg. Så det gyver etter. Jeg får prøve å gjøre så godt jeg kan, sier Carew.

- Er du forberedt på være ute mot Russland 28. april om du ikke spiller bra mot Serbia?

- Ja, ja - det kan godt hende, det.

Sliter benken

Etter at Fabio Capello la om til to spisser, har Carew knapt spilt for Roma i serien de sist seks ukene. Totti og Cassano har spilt på topp, og pøst inn scoringer. Carew har fått tillit og holdt formen ved like i UEFA-cupen. Nå er Roma utslått derfra også. Det er av betydning for Carews plass i landslagstroppene mot Russland og Wales i vår.

- Om jeg ikke spiller i Roma, så kan det godt hende jeg ikke blir tatt ut på landslaget, sier Carew.

- Dette har jeg snakket med John om. Det viktigste er at han får nok spilletid, sier Åge Hareide.

- Er det bedre at han spiller i en mindre klubb og får spille, enn at han spiller i en stor klubb og spiller mindre?

- Ja, for landslaget vil det være det. Men så handler det om lønn også, da.

GIR ALT FOR NORGE: Roma-spiss John Carew har fått lite spilletid den seinere tida i den italienske storklubben, og vet at han må prestere mot Serbia i kveld for å beholde spissplassen på landslaget. - Jeg får prøve å gjøre så godt jeg kan, sier Carew.